La fuerza del destino
7Valoració

Han passat més de 20 anys des de que un dels grups més importants de la història del Pop Espanyol decidís dissoldre’s. Però per molt que Ana, Jose i Nacho ens deixessin amb la mel en els llavis encara ens rellepem amb les llamineres creacions de Mecano. Cançons que encara que faci molts anys que no s’escolten som capaços de cantar com si fossin nostres. Les ganes de Mecano segueixen vives i quan hi ha ganes hi ha negoci, així que… ha saciar-les s’ha dit. Mentre “Hoy no me puedo levantar” segueix instal·lada amb èxit a Madrid, la seva companya/competidora (la seva germana petita, diria jo) “La Fuerza del Destino” està de gira per Espanya, i fins al 23 de Març la podrem veure en el Teatre Tívoli de Barcelona.

L’espectacle, una creació dels artistes dels musicals de Nacho Cano, vol ser un homenatge i tribut al mític trio. Un repàs a la trajectòria musical del grup madrileny a través d’un simbòlic viatge amb metro de més de 2 hores de durada, ple de teatre, ball i música en directe. 16 artistes sumen els seus talents sota la direcció de Hansel Cereza, cofundador de la Fura del Baus, que compta en el seu currículum amb muntatges per el Cirque du Soleil, el Ballet nacional d’Espanya o la pròpia Fura dels Baus.

Però malgrat la notorietat de Cereza i del gran talent dels cantants i de bona part de l’elenc de ball, el resultat no aconsegueix ser rodó. Molt talent per no tant d’art en una posada en escena de sèrie B, amb coreografies sense grans sorpreses (excepte excepcions) i un guió que es perd ja des de l’inici. El que comença sent un musical sobre-interpretat, avança inconnex cap al que sembla més aviat un concert.

Imatge de "La Fuerza del destino"

Curiosament aquesta evolució li escau molt bé a l’obra, que a poc a poc aconsegueix aquesta connexió entre els artistes i el públic, i fa que el teatre sencer acabi gaudint d’una experiència d’allò més emocionant. Tot un mèrit que també cal reconèixer i que fa de “La Fuerza del Destino” una opció molt recomanable per passar-ho bé. Mariners, soldats, solters, casats,… per poc que us agradi Mecano ho acabareu gaudint.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies