Dallas Buyers Club
7Valoració

“Dallas buyers club” arriba envoltada del daurat de l’Òscar i ,ni més ni menys, que un de doble, el de Matthew McConaughey com a millor actor i Jared Leto com a millor actor de repartiment. Les seves interpretacions és, sens dubte, el més destacat d’aquest film.

“Dallas Buyers Club” és la història de l’electricista Ron Woodrof, un mascle molt mascle, homòfob, acostumat a tirar-se qualsevol tia que s’apropi en el seu radi d’acció, d’esnifar tota la pols possible i beure’s tot l’alcohol del món. La vida de Ron es capgira quan li diagnostiquen Sida. És l’any 1986 i la malaltia encara està associada al col·lectiu homosexual. Quan Ron accepti el que li està passarà, centrarà el que li queda de vida per trobar medicaments alternatius per la seva malaltia, uns medicaments que malgrat que milloren la seva qualitat de vida no són acceptats pels seu sistema sanitari. Mentre lluita pel seu dret als medicaments, aprendrà a valorar a les dones i també als homosexuals, com a simplement persones.

Basada en la vida real de Ron Woodroof, un texà drogoaddicte i faldiller que va ser diagnosticat amb sida l’any 1986 i van pronosticar-li un màxim de 30 dies de vida, el film dirigit per Jean-Marc Vallée, es va poder veure en la passada edició del Festival de Donostia.

Matthew McConaughey a "Dallas Buyers Club"

“Dallas buyers club” és un biopic peculiar sobre la SIDA que evita la condescendència, el sentimentalisme excessiu o compadir en excés els seus personatges gràcies a un gran guió però, sobretot, a  unes interpretacions espectaculars de Matthew McConaughey i de Jared Leto. Tots dos realitzen una feina espectacular, no només per la seva transformació física (cap rastre del McConaughey dels anuncis de colònia i que, darrerament, ha encertat en la tria de papers que l’allunya de la imatge de guaperes fantasma) sinó per la credibilitat i carisma que donen als seus personatges, tots dos al límit però mantenint la dignitat i el seu sentit de l’humor malgrat tot. Reafirmant la validesa de les seves interpretacions, l’acumulació de guardons que han anat acumulant i que ha culminat amb la recollida d’un Òscar per cada un d’ells, el de millor per McConaughey -que va deixar sense premi a DiCaprio- i el de millor actor de repartiment per Leto.

Jared Leto i Matthew McConaughey a "Dallas Buyers Club"

Temàticament per “Dallas buyers club” abordar el tema del SIDA no és cap novetat, s’ha tractat en un munt de films. Abordat sense dramatismes innecessaris i agraint els somriures que arrenca de tant en tant, el millor són les interpretacions dels seus dos protagonistes. Només per comprovar si els seus premis Òscar van ser merescuts o no, “Dallas buyers club” s’ha de veure. Probablement sense la sobrietat de la proposta i sense les seves interpretacions haguéssim estat al davant d’un telefilm basat en fets reals, carn de la tarda d’Antena 3.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies