"Lolito" de Ben Brooks
7Valoració

“Lolito” és la sisena novel·la del molt jove Ben Brooks. Elogiat per Nick Cave i aclamat per la crítica britànica, diuen que ningú escriu com ell.  El personatge de la seva novel·la, Etgar, un adolescent trencat pel dolor d’una ruptura amorosa que troba consol en una dona més gran és un retrat únic i especial.

Quan descobreix que la seva novieta i primer amor, l’Alice, l’ha traït en una festa , l’Etgar busca consol en l’alcohol i internet. En un web dedicat a sexe online coneix la Macy, una mestressa de casa avorrida però sorprenent.

Ben Brooks ens porta aquest instant en la vida d’un jove de 15 anys en què sembla que el món s’ha acabat i mai podrà sortir del pou. Insultantment jove i talentó,s Ben Brooks, amb només 21 anys i ja amb sis llibres, sap crear a la perfecció la veu narrativa del noi perdut i amb el cor trencat que busca consol en un xat. Etgar té totes les virtuts i defectes dels adolescents. Ho té tot per fer i no té ganes de res, excepte beure descontroladament i amagar-se sota una manta. És entranyable i irritant. Vol i dol. De vegades el sacsejaries per què espavilés i d’altres simplement l’abraçaries per consolar-lo del dolor que sent. Perquè en l’adolescència tot és més, molt més. Etgar va de mil homes però en el fons és més sensible del que vol fer veure. Crida venjança però té remordiments que fan que miri de posar remei a la malifeta que ha fet. Creu que ja no necessita ningú però es mor per tenir algú que l’escolti. I amb totes les contradiccions acaba en braços d’una dona madura, perduda com ell, que necessita companyia tant o més que el jove i s’obliden de l’edat que els separa per ajudar-se a tancar ferides.  “Lolito” aconsegueix fer viure al lector un munt de sensacions,  fer riure i entendrir-se amb Etgar.

Malgrat els punts de similitud amb “Lolita”, aquesta actualització ja no escandalitza, estem curats d’espants i difícilment creiem que la Macy sigui una pedòfila, ni que la seva relació puntual tingui res de pecaminós. Però és un bon retrat d’aquesta generació amb tota la informació del món al seu abast gràcies a internet i amb molta màniga ampla per part dels pares que no sempre poden estar prou per ells.

Hi ha gent que es passa tota una vida buscant un estil literari, crear veus narratives creïbles, demostrar que té talent, Ben Brooks ja ho té tot això, només ha de continuar creixent amb ell.


Editorial: Grup 62
ISBN: 978-84-9787-926-2
Pàgines: 272
Preu: 17.50 €

Ben Brooks té vint-i-un anys i va néixer en Gloucestershire.. Es va donar a conèixer amb “Crezco”, el seu cinquè llibre i primer traduït a l'espanyol (“Fes-te gran” en català, Empúries, 2011) i que ara està sent adaptat a sèrie pel canal britànic Channel 4. Escrita en part durant el temps que va viure a Barcelona, “Lolito”, la seva sisena novel·la és, segons la seva editorial, "la consagració d'un Ben Brooks que, després de sis novel·les, trota cap a la maduresa literària".

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies