Passada ja l’aturada per les emissions dels Jocs Olímpics d’hivern, la graella de sèries segueix renovant-se i, tot i que ens arriben moltes produccions d’acció, thriller, ficcions sobrenaturals o ciència-ficció, també queda lloc per les comèdies. Si a la temporada regular moltes de les novetats es centraven de nou en famílies més o menys disfuncionals, les comèdies d’aquesta midseason plantegen nous formats, noves trames i nous personatges que surten de l’entorn familiar. Aquí us n’anirem comentant algunes, i comencem per “Mixology”, aposta de la ABC.

Que això de lligar en un bar pot ser cosa complicada és una veritat comprovada des que el primer va obrir les portes, i precisament perquè hi ha experiències amb les que qualsevol es pot sentir identificat, els amors a un i altre costat de la barra no són tema nou a les series de televisió. “Mixology”, però li dóna una nova volta a aquest tòpic plantejant una temporada en que l’acció té lloc en una sola nit. En cada capítol anirem assistint als avenços dels protagonistes, cinc nois i cinc noies, per trobar l’amor o la oportunitat d’una rebolcada en un concorregut bar, des que arriben fins que el local tanqui i descobrim qui ha tingut èxit i qui no.

En Tom (Blake Lee) és un jove que va creure haver trobat l’amor de la seva vida en la Laura, però quan ella el deixa tot se li desmunta. A la nit que veiem a la sèrie, fa la primera sortida després de molt de temps enterrat en l’autocompassió. L’acompanyen els seus millors amics, en Cal (Craig Frank) i en Bruce (Adam Santino), dos nois amb molta més facilitat de paraula i experiència que intentaran guiar en Tom en l’art de lligar. Després d’explorar les noies que hi ha al bar, en Tom es decideix a provar de demanar el telèfon a la Maya (Ginger Gonzaga), una noia atractiva i d’aparença afable que en realitat amaga una advocada amb cor de gel acostumada a tractar els nòvios amb brutalitat i farta d’homes ploramiques. La Maya, al seu torn, havia quedat al bar amb la seva amiga Liv (Kate Simses), una noia que s’acaba de prometre però que està indecisa perquè el seu nòvio no li fa saltar el cor precisament i es pregunta si no està deixant escapar la oportunitat de viure experiències més excitants. Una oportunitat que se li presenta quan entra per la porta en Ron (Adam Campbell), un atractiu i misteriós britànic que en realitat és un jeta amb una companyia d’Internet que acaba de fer fallida. En Ron arribava al bar per tenir una cita a cegues amb la Jessica (Alexis Carra), una mare de dos fills que intenta trobar un home amb qui casar-se i educar els nens, abans que se li faci massa tard. Per si de cas la nit va malament, l’acompanya la seva germana petita, la Janey (Sarah Bolger). I a l’altre banda de la barra trobem en Dominic (Adan Canto), un cambrer guaperes que no perd ocasió d’embolicar-se amb totes les noies que se li posen a tir, i la Kacey (Vanessa Lengies) cambrera i últim embolic d’en Dominic, que no veu massa futur amb ell però tampoc està disposada a ser només una més entre el seu munt de conquistes.

Blake Lee i Ginger Gonzaga a Mixology

Amb aquest grapat de personatges, i altres secundaris que van circulant pel bar, en cada capítol anem assistint als avenços d’uns i altres en el seu esforç per aconseguir parella. Els deu protagonistes van interactuant els uns amb els altres a mida que va avançant la nit, superant pors, canviant esquemes o simplement intentant passar una bona estona. De fet, cada capítol portarà per títol el nom de dos dels personatges i les parelles no seran estables sino que els veurem a tots relacionant-se amb tots. Paral·lelament, uns breus flashbacks ens permeten veure moments clau de la vida de cadascun d’ells, per entendre millor el seu caràcter i com han arribat fins on són.

Mixology” suposa el primer projecte per televisió dels guionistes Jon Lucas i Scott Moore (responsables de la saga “Resacón” i altres films com “El cambiazo” o “Noche de marcha”) . El seu currículum connectant amb el públic adult amb un humor que sovint ratlla el políticament incorrecte, va convertir aquest projecte de sèrie en un dels més esperats des de la seva concepció, amb diverses cadenes disputant-se’l en tota una guerra d’ofertes. Finalment va ser la ABC qui en va encarregar el pilot i li va acabar donant llum verda.

Adam Campbell, Alexis Carra i Frances Shaw a "Mixology"

Per ara, amb dos capítols emesos, l’acollida de la sèrie ha estat regular. El capítol inicial se’l van mirar en directe uns 5 milions de persones. Si bé amb el pilot la valoració de la crítica especialitzada donava una nota mitja de 68 sobre 100, amb l’emissió del segon més crítics es van sumar a la banda negativa i les notes han baixat fins al 50 pelat. De fet, a mida que passen els dies, les crítiques dolentes són cada cop més furibundes i es centren en un sentit de l’humor que diversos crítics nordamericans titllen directament d’ofensiu i denigrant. En canvi, sembla que l’acollida entre els espectadors és millor, amb valoracions que volten pel notable.

Vist el que se n’ha emès fins ara, a “Mixology” li agraeixo un format que intenta resultar fresc i sortir-se una mica de la norma de les comèdies que imperen ara a la graella USA, situant l’acció fora d’una casa, en una sola nit i amb personatges variats. I també que sigui una sèrie sense riures enllaunats. Francament, veure un capítol de 20 minuts on constantment m’estàn forçant a saber quan he de riure és quelcom que em molesta molt i aquí s’han estalviat aquest efecte en off.

Però per altra banda, a aquesta comèdia de bar, no li acabo de trobar encara prou ganxo en els personatges ni en un tarannà que no t’atrapa tant inmediatament com en altres grans comèdies que es poden veure actualment. El que en el trailer podria semblar una ficció del gènere de comèdia romàntica, a la pràctica és de fet una sèrie més sobre gent de trenta i tants amb ànsies de lligar, amb uns guions que sovint tiren pel boc gros (aquí la base dels guionistes a la trilogia de “Resacón en las Vegas” no passa desapercebuda). A estones fa gràcia i en d’altres posa directament els pèls de punta. I, sobretot, almenys en el vist fins ara, un no acaba d’empatitzar prou amb cap dels personatges com perquè de fet t’interessi si al final de la temporada tindrà èxit en la seva conquesta d’amor/sexe.

La curta durada dels capítols de comèdia és aquí una arma de doble fil, perquè amb tant personatge tot avança de forma molt dinàmica i sense fer-se gens pesat, però també fa que en cada capítol la trama de cadascun d’ells quedi una mica difosa.

De moment, el còctel entre humor gruixut i personatges que despertin empatia encara s’està sacsejant a la coctelera. Del que en surti en propers episodis dependrà que la sèrie guanyi adeptes o s’estimbi definitivament. Però els que busqueu romanticisme ensucrat o humor subtil, podeu estalviar-vos la beguda i sortir d’aquest bar.MIXOLOGY

Creadors: Jon Lucas, Scott Moore
Guionistes: Jon Lucas i Scott Moore
Director: Richie Keen
Intèrprets: Blake Lee, Ginger Gonzaga, Craig Frank, Vanessa Lengies, Adan Canto, Adam Campbell, Alexis Carra, Andrew Santino, Kate Simses
Productors: Denise Pleune, Gloria Calderon Kellett
Durada dels capítols: 20 minuts
Data d'estrena: 26 de febrer de 2014
Cadena Emissió: ABC (USA)
Web oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies