Aquest any més que mai, hi ha una tendència majoritària entre els cartells dels festivals que es faran aquí. Les propostes més indies i electròniques s’han fet les reines, deixant als amants de guitarres elèctriques i bateries bastant orfes. Afortunadament a la resta d’Europa el rock segueix essent un valor sòlid de cara a muntar festivals i entre ells hi ha una cita molt destacada en el ja mític Download Festival que es fa a Donington Park, Anglaterra des del 2003.

Enguany les dates a marcar al calendari són del 13 al 15 de Juny. Pels que tingueu ànima rockera i sobretot ganes d’agafar la motxilla camí d’una de les millors destinacions festivaleres d’aquest any, us presentem els principals punts a tenir en compte per aquest Download que ja porta 92 bandes confirmades i que passarà de les 140.

A mida que ha anat celebrant edicions, el Download s’ha caracteritzat per plantejar un cartell immens de grups que fan pràcticament inabastable veure-ho tot. Encara que l’horari d’actuacions sigui ampli, hi ha cinc escenaris amb concerts continus, pel que toca fer una bona planificació del que es vol veure per no perdre’s res del que ens interessi, i més si es vol evitar solapaments i agafar un bon lloc aprop de l’escenari en els concerts dels grups preferits. Les propostes inclouen des de rock clàssic a hardrock, hardcore, ska, poprock, punkrock,… i com a qualsevol festival combinen destacats caps de cartell amb grups més petits o desconeguts però que poden convertir-se en la sorpresa a descobrir en directe.

Aquest és per ara un ràpid resum a les actuacions que estan previstes cadascun dels dies:

Dissabte 14 de Juny

Linkin Park

El plat fort de dissabte seran els Linkin Park fent una cosa que no han fet mai: tocar íntegrament el seu primer àlbum “Hybrid Theory”, dotze temes que inclouen alguns dels hits imprescindibles de la banda liderada per Mike Shinoda i Chester Bennington com “One step closer”, “Crawling” o “In the end”. A més la data del seu concert a Anglaterra podria coincidir amb les dates del llançament del nou disc que estan preparant, així que si després d’abordar els 12 talls del seu primer treball queda temps, no es descarta que també puguin presentar temes d’altres discs i novetats.

Un altre cap de cartell important del dia són els veterans Status Quo ,la banda de rock anglesa amb Francis Rossi al capdavant que és responsable d’alguns grans himnes de la història de la música com “In the army now”,  “Slow Train” o la seva versió del “Rockin’ all over the world” de John Fogerty.

Fall Out Boy

La banda de pop punk de Chicago Fall Out Boy és el tercer nom destacat de les actuacions de dissabte. No fa gaire els vam veure a Barcelona i estan vivint una mena de reneixament després d’una pausa que trencaven amb el llançament l’any passat de “Save Rock’n’Roll”.

El mateix dia actuaran els Twisted Sister, el grup de Nova York que es resisteixen a deixar-se etiquetar com a glam perquè diuen estar molt lluny del glamour. Energètics i divertits segur que no deixaran de delectar el públic amb famosos temes de la seva discografia com “We are not gona take it” o “I wanna rock”, ideals per l’ambient que hi haurà a Donington.

Entre el rock melòdic i el heavy també sonaran els Skid Row de Rachel Bolan i Dave Sabo. Compartiran escenari amb els Monster Magnet, amb un punt més psicodèlic, i l’estil més punkrock dels britànics The Wildhearts.

Bring me the horizon

En altres espais, intentaran atreure gent als seus escenaris a base de rascada de guitarra els Bring Me the Horizon que l’any passat publicaven “Sempiternal” amb contundents talls com “Sleepwalking” o “Can you feel my heart”. També els texans Bowling for Soup i el seu divertit espectacle de pop-punk i rock-punk que tot just a la tardor passada publicaven “Lunch Drunk Love”. I pels amants dels sons més durs hi haurà espai per grups com els Killswitch Engage, uns dels abanderats del metalcore.

Arcane Roots, The Black Dhalia Murder, Orange Goblin, The Howling, Twenty One Pilots o Bless the fall són altres noms dels molts que no faltan a la cita al dia central del Download.

Diumenge 15 de Juny

Aerosmith

Pels qui encara tinguin forces el diumenge hi ha un nom destacat en lletres enormes, els incombustibles Aerosmith. Tant se val que hagin tret incomptables discos de grans èxits i molts creguin que els seus millor àlbums són de dècades enrere. El seu directe és dels imprescindibles i els seus temes emblemes han gravat a foc la història de la música rock. Els nois dolents de Boston tenen currículum de sobres per omplir hores i hores de concert, podent triar tranquil·lament entre himnes de la talla de “Dream On” i “Toys in the attic” a adrenalítiques peces com “Walk this way”, “Ragdoll”, “Eat the rich”, “Young lust”, o temes que els reconnectaven amb el públic jove anys enrere com “Cryin’” o “Crazy”.

En l’últim dia els acompanyaran els nois de Mark Tremonti, els Alter Bridge, que podran presentar el seu darrer disc (de setembre de 2013) “Fortress”, un àlbum que els seguia confirmant com una de les bandes que fan mantenir als rockers el fort contra l’embestida cada cop majoritària del pop i l’indie, amb talls com “Calm the fire” o “Cry of Achilles”. SI hi sumem els temes dels seus quatre discs anteriors i la constatació de que tenen un potent directe que dona un aire quasi èpic als seus èxits, el seu concert és l’altre imprescindible de la jornada.

Alter Bridge

Però abans d’ells haurem pogut encara gaudir de molts més entre els que podem destacar els danesos Volbeat, sorgits de les cendres de Dominus, que també tenen disc recent amb el nom de “Outlaw Gentlemen & Shady Ladies” i temes tant dinàmics i incansables com “A warrior’s call”, “Still counting” o la més recent “Lola Montez”. També els californians Buckcherry prometen no deixar una ànima quieta a ritme de clàssics com “All night long”, “Lit Up” o “Next 2U” juntament amb les novetats del seu darrer disc “Confessions”.

Des de Florida arribaran els Trivium i el seu sisè treball “Vengeance Falls”, on han aconseguit fusionar tota una carrera passejant-se pel heavy, el metalcore i el Trash metal. I tampoc no oblidem al rock ple d’humor transgressor dels Steel Panther que acaben de treure el seu “All you can Eat” amb talls com “Gloryhole”.

The Magnus Puto

Un dels shows més divertits del dia el portaran segur el grup de Bristol The Magnus Puto, que l’any passat ja va triomfar a Galstonbury amb el seu enèrgic ska i èxits com “Make your mind up” o “Stand Up”.

Disposats a treure-li tot el suc a la guitarra, veurem en directe dos mestres de l’art de les sis cordes, Joe Bonamassa i Richie Sambora, el guitarra de Bon Jovi aquí en solitari. Els brasilenys Sepultura portaran un toc de veterania. I la jove Taylor Momsen a qui aquí ja hem pogut veure un parell de vegades en directe, demostrarà com les gasta sobre un escenari al front dels The Pretty Reckless, defensant els temes dels seus dos únics discs, des de “Just tonight” a “Going to Hell”.

Taylor Momsen de The Pretty Reckless

El cartell de diumenge el completaran moltes altres bandes com Seether, The Dillinger Esc Plan, Against Me!, Cytota, Kid Karate o The Used.

Unes quantes dades pràctiques

On es fa el Download Festival?

El Festival té lloc a Donington Park, situat al comptat de Nottingham, al centre d’Anglaterra, a un parell d’hores en cotxe al nord de Londres:

Donington

Com arribar-hi

El festival ha muntat un sistema d’autobusos per anar fins a Donington des de Londres, amb el que la opció més còmoda és buscar un vol a la capital britànica amb qualsevol de les companyies habituals i des d’allà anar o bé en autobús o en tren fins a Donnigton. Un cop al festival hi haurà una zona d’aparcament pels qui portin cotxe.

Entrades

El Download Festival permet escollir diferents opcions en la compra d’entrades, des de les entrades per un sol dia de festival, fins a abonaments pels tres dies i incloent o no opcions com la reserva de lloc a l’espai d’acampada o les nits en algun dels hotels que col.laboren amb el festival. Les podreu trobar totes aquí.

Les zones d’acampada estaran disponibles des de dimecres 11 pels qui arribin abans.

Horaris

Les actuacions tenen lloc al llarg de tot el dia. Divendres aproximadament des de migdia a les 22:30, i dissabte i diumenge de 10:00 a 22:30.

 

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies