Batman - Año Dos
6Valoració

ECC publica un segon recopilatori (el primer va ser “Mi principio… y mi probable fin”) de les aventures de Batman dibuixades per Alan Davis. En aquest llibre s’inclou la història “Año 2”, la seva seqüela i una història curta en blanc i negre. Lamentablement no tot el volum compta amb el dibuix de Davis el que resta qualitat i coherència al conjunt però en general és una obra entretinguda i que ens mostra una cara diferent del personatge.

La publicació de “El regreso del caballero oscuro” i de “Batman: Año Uno” va portar al personatge a un camí més fosc i violent que al principi no es reflectia molt a les seves aventures regulars. Però l’èxit d’aquelles dues obres va fer creure a l’editorial que aquell era el camí correcte i que les sèries de Batman s’havien d’acomodar a aquesta nova línia editorial.

Així Mike Barr i Alan Davis van concebre “Batman: Año 2” com una continuació de les primeres aventures de Batman. En aquesta obra, que constitueix la primera part del còmic publicat per ECC, trobem una opinió pública que no acaba d’estar convençuda de la col•laboració de la polícia de Gotham amb Batman. Quan la ciutat vegi com “El segador” comença a assassinar delinqüents, Batman i la polícia hauran de detenir-lo però seguint camins totalment diferents. “Batman: Full circle” és una seqüela d’Año 2 i ens explica el retorn de “El segador”. El volum es completa amb una història curta en blanc i negre i que connecta amb les aventures que vam veure a “Mi principio… y mi probable fin”.

Batman Año 2 ECC Ediciones

El gruix d’aquest llibre explica l’enfrontament de Batman amb les diferents encarnacions de “El segador”. Estem davant d’un Batman molt més torturat i molt menys relaxat. Les aventures ja no són divertides, estan plenes de foscor, de pors i del trauma que va significar la mort dels pares de Bruce Wayne. Hem passat de la vida relaxada, de l’enfrontament despreocupat a una lluita contínua amb els fantasmes interiors. La línia editorial d’èxit s’imposa i els autors habituals s’han d’adaptar, però es nota que estan una mica incòmodes. Alan Davis va tenir alguns problemes amb els editors i va acabar abandonant la història amb només un capítol publicat. El substitueix Todd McFarlane, abans de convertir-se en dibuixant estrella, i ho fa un treball molt més irregular que el de Davis, que segueix igual d’espectacular que en els seus anteriors episodis.

En general totes les històries d’aquest còmic són entretingudes i tenen moments molt emocionants però no ens deixen tan satisfets com les que vam llegir a l’anterior volum. Aquest Batman que no somriu, que no fa acudits i que pateix és emocionalment molt intens però menys divertit i això s’acaba notant.

“Batman: Año Dos” és una bona història i es complementa bé amb els altres episodis que inclou. El to és completament diferent i és un pel excessiu si ho comparem amb les altres aventures dibuixades per Alan Davis. Serà atractiu per aquells que gaudeixen d’una concepció més seriosa del personatge. Aquells que s’estimin més un Batman més lluminós, avisar que no el trobaran aquí. El que sí que trobaran és un excel•lent, com sempre, treball de Davis que està a l’altura i sempre ens fa disfrutar.


Editorial: ECC Ediciones
Pàgines: 176
Preu: 17,95 €
Guió: Mike W. Barr
Dibuix: Alan Davis, Todd McFarlane

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X