Aquesta setmana s’ha estrenat la nova pel·lícula de Spike Jonze, “Her”, una mostra cinematogràfica d’amor impossible: la d’un home i una dona virtual. Però el cinema ens porta explicant històries d’amor impossibles gairebé des dels seus inicis. Monstres, sirenes, bicicletes, gossos, extraterrestres i nines també han robat el cor dels protagonistes d’aquestes 10 pel·lícules seleccionades per la redacció de La Finestra Digital, amants impossibles del cinema.

King Kong

King Kong, amor impossible entre una bèstia i una dona

“King Kong” ha tingut diverses versions, però en totes estava clar que era un amor impossible, no només per la diferència d’espècies sinó també per la diferència de mides. En Kong era un gran goril·la que vivia tranquil·lament en la seva illa. Allà era el rei, tot un king, on li oferien les dones més atractives com a sacrifici i ell, evidentment, se les menjava sense recança com aperitiu. Però un dia va arribar ella. Tan se val que fos Fay WrayJessica Lange o Naomi Watts, ell en quedava fascinat, se n’oblidava de menjar-se-la i queia rendit als seus peus. Ningú entenia el seu amor evidentment, ella tampoc. A més l’home blanc, ambiciós, només veia una cosa en mirar-lo: negoci. Així en Kong, temptat per ella, acabava en un vaixell que el duia a NY, on es convertia en un fenomen de fira, fins que es rebel·la i decideix recuperar el que és seu, la noia i endur-se-la al capdamunt de l’Empire State Building. El final, tràgic, com passa a la majoria d’amors impossibles, encara que en Kong marxi al cel dels simis amb el record de la mirada dolça de la seva estimada. “King Kong” és, un cop més, la bella i la bèstia i com en aquest conte, el film acaba aconseguint que simpatitzem amb la bèstia i acabem sentint el seu trist final. (Y.A.)

Un, dos, tres… splash

"Un, dos, tres... splash", amor impossible entre un home i un sirena.

 

En aquesta comèdia amable Ron Howard ens explica la història d’amor impossible entre un home i una sirena. Allen Bauer és un noi que de nen va caure d’un vaixell i va ser rescatat per una sirena. Vint anys després quan es veu involucrat de nou en un accident, la mateixa sirena el tornarà a rescatar però en aquesta ocasió no el voldrà deixar enrere. Així tots dos van a Nova York, ella amagant la seva veritable naturalesa, ell encuriosit per aquesta misteriosa noia.

El primer èxit important de Tom Hanks és una comèdia romàntica molt convencional però agradable de veure fins i tot ara que va llançar la carrera de Daryl Hannah. Amb un desenvolupament sense cap misteri, la història és interessant per la manera com interpreta el personatge de la sirena i com posa en escena la relació entre els dos protagonistes, una relació condemnada a acabar si cap dels dos decideix abandonar el seu món. La pel·lícula no s’entreté massa en les idees de l’amor impossible. Es dedica més aviat a la comèdia romàntica, als acudits típics sobre l’adaptació de la sirena al nostre món i a afegir una mica d’acció, però l’espectador sí que pot trobar alguns instants en què es reflexiona sobre aquest amor entre dos mons. (D.F.)

La gran aventura de Pee-wee

"La gran aventura de Pee-wee", amor impossible entre un home i la seva bicicleta.

 

Però per amors estranys el que confessa Pee-wee Herman per la seva bicicleta, a la que estima més que res en món. Amor estrany per un personatge que encara ho és molt més. Pee-wee és com un nen gran que farà front a quelcom i qualsevol per recuperar la seva bicicleta, robada mentre visitava la seva botiga de màgia preferida. Visitarà vidents, es farà acompanyar per una banda de motoristes, es disfressarà de monja, i no dubtarà en viatjar per mig país per recuperar el seu amor.

Estrenada l’any 1985 “La gran aventura de Pee-wee” va suposar en debut en el llargmetratge de Tim Burton, i compta amb Paul Reubens per interpretar a Pee-Wee Herman. De fet, Reubens, portava interpretant el personatge en la seva pròpia sèrie des de 1980. (I.Z.P.)

Maniquí

"Maniquí", amor impossible entre un home i un maniquí.

 

Quantes vegades una pel·lícula que només acumula males crítiques es converteix en un èxit comercial. Aquest és el cas de “Mannequin” (“Me enamoré de un maniquí” en castellà), protagonitzada per Andrew McCarthy i Kim Cattrall, i que narra la  història de Jonathan Switcher, un dependent d’uns grans magatzems que s’enamora d’una maniquí. Una història d’amor impossible, on es barregen també comèdia i suspens. La pel·lícula es va estrenar l’any 1987 i segurament molts la recordarem per la seva banda sonora “Nothing’s Gonna Stop Us Now”, nominada a l’Òscar, però molt pocs sabrem que en realitat aquest film és un remake de “One Touch in Venus”, una pel·lícula de 1948 protagonitzada per Ava Gardner i Robert Walker.  (N.V.)

Qui ha enredat en Roger Rabbit?

"¿Quién engañó a Roger Rabbit?", amor impossible entre un home real i una dona de dibuixos animats.

 

El món dels dibuixos animats pot ser boig i perillós, així que enamorar-se d’un personatge animat pot fer molt de mal, però ningú hagués imaginat que Marvin Acme acabés assassinat desprès de que sortissin a la llum unes comprometedores imatges en les que sortia tenint “relacions” amb l’explosiva i animada Jessica Rabbit, la dona de Roger Rabbit, principal sospitós de l’assassinat.

Dirigida per Robert Zemeckis i protagonitzada per Bob Hopkins, “Qui ha enredat en Roger Rabbit?” (1988), es va convertir en una de les produccions més cares de la història. 70 milions de dòlars per fer conviure personatges reals i dibuixos animats. Va ser la primera (i  l’única a dia d’avui) en combinar personatges animats de diversos estudis, incloent: Universal, Metro-Goldwyn-Mayer, Paramount, Republic Pictures, Turner Entertainment i Warner Bros. (I.Z.P.)

La meva noia és una extraterrestre

"La meva noia és una extraterrestre", amor impossible entre un home i una extraterrestre.

 

Una altra pel·lícula mítica de finals dels 80, d’aquelles que més d’un cop havíem llogat al videoclub del barri. Comèdia i ciència ficció es barregen en aquest film protagonitzat per Kim Basinger, Dan Aykroid, Jon Lovitz i Alyson Hannigan. Celeste és una extraterrestre d’un planeta estrany enviada a la Terra per aconseguir informació de Steven Mills (Dan Aykroyd), un científic que viu dedicat en cos i ànima en trobar vida a d’altres planetes. L’arribada de Celeste a la Terra no és pacífica, els seus esforços per sobreviure en el seu nou habitat marcaran la seva nova vida. El científic sucumbirà ràpidament als seus encants i al seu físic espectacular, enamorant-se d’ella com un adolescent. Per la seva banda, Celeste també descobrirà el sentiment de l’amor i el plaer del sexe, els quals eren desconeguts a la seva vida anterior. (N.V.)

 Eduardo Manostijeras

"Eduardo Manostijeras"

 

Una de les pel·lícules més emblemàtiques de Tim Burton ens explica una gran història d’amor que no podia tenir un final feliç. Johnny Depp interpreta aquest jove solitari amb tisores per mans que és rescatat per la promotora de maquillatge Peg Brooks, qui el convida a viure amb la seva família. Edward es converteix en la sensació del barri residencial per les seves habilitats per tallar els cabells. El noi s’enamorarà de la filla de la família, la Kim, en una relació condemnada a no sobreviure.

Burton ens explica un conte meravellós, una història plena de fantasia i de personatges amb un carisma especial. Edward i Kim formen una parella encantadora, que enganxa l’espectador pel drama que acompanya la seva relació i que marcarà el seu final. És difícil no sentir-se atret per Edward, pel seu caràcter, per la seva inadaptació i també pel seu fons, amable i bondadós, completament allunyat dels instints del nostre món però que a mesura que passa el temps es veu cada cop més influenciat per ells. I per això mateix els seus sentiments per Kim són molt intensos i ens fan patir per aquest amor tan impossible. (D.F.)

Els gossos adormits menteixen

"Els gossos adormits menteixen", amor impossible entre una dona i el seu gos.

 

Al 2006, el director i guionista Bobcat Goldthwait es posava gamberro i ens plantejava una reflexió sobre la importància de la sinceritat en les relacions de parella portada a l’extrem a “Sleeping dogs lie”. L’Amy era una noia aparentment normal  que acabava de prometre’s amb el seu nòvio, però el dia que ell li demana de compartir els seus secrets més íntims ella es llença a confessar que una nit a casa es va estimar una mica massa al seu gos. La veritat sortida a la llum convertia en impossible l’amor de l’Amy i el seu promès, i ella en treia una valuosa lliçó: perquè una relació funcioni hi ha intimitats que més val guardar-se-les per un mateix.

Anys enrera però, Charlote Rampling havia demostrat que potser no cal tenir tants complexes a “Max Mon Amour” (1986), una pel.lícula de Nagisa Oshima on ella interpretava la Margaret, una dona que decideix portar cap a casa un ximpanzé per convertir-lo en el seu amant. Quan el seu marit, un diplomàtic, descobria la identitat de la nova parella de Margaret, li costava d’assumir, però ella estava ben convençuda que la seva trobada amb Max en un zoo, era un amor a primera vista de totes totes. (I.M.)

Lars y una chica de verdad

"Lars y una chica de verdad", amor impossible entre un home i una nina inflable.

 

Lars (Ryan Gosling) és un jove que fuig del contacte físic i social de manera malaltissa. Viu en el garatge de la casa on viu el seu germà (Paul Schneider) i la seva cunyada (Emily Mortimer). Un bon dia Lars els sorprèn portant una noia a casa, Bianca. S’han trobat a internet, no xerra massa i ben segur que no és la noia que havien pensat per en Lars… Perquè la noia, Bianca, és una nina inflable “anatòmicament perfecta” que encarrega per Internet.

“Lars y una chica de verdad” té regust a “Doctor en Alaska” amb personatges i detonants estrafolaris que recorden Cicely. Un film que es mira entre al·lucinat i divertit però que deixa un record amb un somriure associat. La pel·lícula està feta a mida per lluïment de Ryan Gosling fent freak dolç, quan encara no era tan sexy com ho és ara. El mèrit de la pel·lícula és aconseguir implicar a l’espectador en aquest amor impossible de la mateixa manera que s’implica tot el poble, en donar vida a Bianca i allunyar-la de la imatge mental de objecte sexual que tenim tots associat. (Y.A.)

Air Doll

"Air Doll", amor impossible entre un home i nina de plàstic.

 

L’any 2009 el japonès Hirokazu Kore Eda ens portava una historia d’amors impossibles protagonitzada per la Nozomi, una nina de plàstic. Ella era la única companyia d’en Hideo, un home solitari que li parlava, la banyava i hi practicava sexe cada vespre al tornar de treballar. Fins que un dia la Nozomi cobrava vida i ja se sap que una nina que acaba de dotar-se d’ànima té tot un món físic i emocional per descobrir més enllà de les quatre parets on ha viscut tota la seva vida.

La nina de plàstic de “Air Doll” es dedicava a explorar la ciutat fascinada per cada nova sensació inclòs l’amor que sentia per en Junichi, el jove venedor d’un videoclub. Però l’amor no és fàcil i menys quan ets una nina de plàstic i qualsevol objecte punxant pot complicar les coses. Perquè que la teva noia perdi aire i es quedi a terra convertida en un munt de làtex li talla el rotllo a qualsevol, o no? (I.M.)

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X