"Set dies de Gràcia" de Carla Gràcia Mercadé
6Valoració

“Set dies de Gràcia” ens trasllada als primers dies d’abril de 1870, quan la vila de Gràcia es revolta en contra de les lleves ordenades pel General Prim. Carla Gràcia ens porta una novel·la històrica on la revolta es mescla amb la història familiar dels Lledó.

La revolta de les Quintes del 1870 va ser una de tantes guerres que ha enfrontat un poble per rebel•lar-se contra lleis que només protegeixen els interessos d’uns quants que esgavellen la vida de la majoria. L’alçament va tenir lloc en diverses ciutats d’Espanya com ara Màlaga, Béjar o Salamanca. A Catalunya, va ser més llarg i sagnant.

“Set dies de Gràcia” se situa, precisament, a una vila de Gràcia, assetjada pels canons i les tropes que disparaven des del carrer Provença i el passeig de Gràcia de Barcelona, va ser el principal bastió de la resistència. Conta la llegenda que una dona sense cognoms ni passat va ser la veu del poble i que, en el moment més cruel del conflicte, va continuar tocant les campanes de la Torre del Rellotge de la vila per mantenir viva la lluita. Qui era aquesta dona? Quins motius la van dur a prendre part en aquella guerra? A través dels set dies de revolta descobrirem la vida de la Marianna i els seus secrets.

“Set dies de Gràcia” és una novel·la històrica que narra aquests fets de 1870, però seguint la màxima que una història d’una família pot ser tan convulsa com la d’un poble, rere la misteriosa figura de la dona que toca les campanes de la vila de Gràcia assetjada ens duu una història familiar, els Lledó. La novel·la combina dos trames en paral·lel, per una banda la revolta de les quintes, marcada pel “dong” constant de la campana “marieta” de l’actual plaça de la Constitució i la trama que ens desemmascara el passat de la Marianna, més coneguda com “L’herbetes”.

Carla Gràcia, aquesta gracienca que publica el seu primer llibre, ens porta un retrat de la Barcelona de final de segle XIX a través dels seus personatges, les seves vivències i les seves misèries. El to de la part més familiar del llibre m’ha fet venir a la memòria el “Mirall trencat” de Rodoreda amb aquestes sagues familiars poderoses però amb més misèries que els que no tenen res. Però clar, Rodoreda és Rodoreda, paraules majors.

“Set dies de Gràcia” és una bona aposta pels amants de saber més del passat de la seva ciutat. Si, a més, sou amants de les sagues familiars amb alguna que altra truculència, és el llibre ideal.


Editorial: Rosa dels vents
ISBN: 9788401389245
Pàgines: 392
Preu: 15,90 € (epub: 9,99 €)

Carla Gràcia Mercadé és llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Ramon Llull. Després de realitzar un postgrau en Gestió i Resolució de Conflictes, un MBA internacional, i de viure un temps a França, Anglaterra i Estats Units, va emprendre l'aventura de donar la volta al món i va anar en aquest viatge on va descobrir la vocació per l'ofici d'escriure.
Ha treballat per a empreses nacionals i internacionals en l'àmbit de la comunicació i la formació, ha col·laborat amb diferents mitjans i dirigeix el programa de ràdio Plusvàlua sobre economia i valors humans.
Es va formar com a escriptora en l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès i és professora d'Ètica en la Comunicació en diferents escoles de negocis i d'Escriptura creativa en el Laboratori de Lletres de Barcelona.
Després de la publicació d'un llibre d'assaig va decidir deixar-ho tot per retirar-se a la muntanya i acabar la història que portava escrivint durant més de quatre anys. Va acabar “Set dies de Gràcia”, la seva primera novel·la, després d'un any i mitjà de solitud i concentració.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies