Battling Boy
7Valoració

Paul Pope és un dels autors amb més talent al panorama del còmic que ve dels Estats Units. Ha aplicat les seves idees i el seu dibuix dinàmic a superherois com Batman i ens ha deixat obres emocionants, imaginatives i intenses com “Heavy Liquid” o “100%”. Amb “Battling Boy” torna al gènere superheroic i ho fa aplicant els principis bàsics i buscant la diversió sense límits.

Els monstres terroritzen els habitants de la ciutat d’Arcopolis i segresten nens per portar-los al seu inframón. Només un home és capaç d’enfrontar-se amb ells, l’heroi Haggard West. Pèro un dia West mor i Arcopolis es queda sense el seu defensor fins que arriba un semidéu de dotze anys que té com a missió per passar a la vida adulta acabar amb tots els mostres.

Pope ha decidit apostar per les idees més bàsiques del còmic de superherois: un protagonista jove en un viatge de l’heroi que es creua amb una ciutat infestada de problemes. Però el millor de “Battling Boy” és que, tot i partir d’aquestes idees tan repetides, no estem davant d’un còmic que sona a ja llegit. La mitologia que crea Paul Pope és tan particular, tan seva i tan heterogènia que cada pàgina del llibre és un descobriment. Així, ens interessarem per saber més de Haggard West i de la seva filla, voldrem saber com funciona Arcopolis i el seu món, seguirem amb avidesa l’origen dels monstres i ens posarem a la pell de Battling Boy que no sap ben bé que ha de fer però que vol satisfer els desitjos del seu pare.

Battling Boy

Tot en aquesta obra és antic i nou a la vegada, i tot està tractat amb un respecte enorme vers el lector. El guió està perfectament dissenyat per explicar les coses justes per fer avançar la història i interessar el lector i a la vegada deixar milers d’interrogants que s’aniran resolent en posteriors volums. La progressió està molt ben construïda i, encara que gairebé tot és una presentació, es posen en marxa un nombre suficient d’històries per creure que Pope té una llarga i fructífera saga al seu cap.

L’art de Pope no necessita cap tipus de comentari. Té un estil dinàmic, amb un traç una mica brut però molt detallat. Retrata l’acció amb molta força i els moments més lents de conversa amb una excel·lent caracterització de personatges. Els dissenys són atractius i tot i que la narrativa és clàssica, funciona a la perfecció amb el tipus d’història que s’està narrant.

“Battling Boy” és un còmic per tots els públics, una història d’aventures ben narrada i amb un bon equilibri entre acció, presentació de personatges i establiment de misteris. Haurem d’estar ben atents a les properes entregues de l’obra de Pope perquè estem davant d’un clàssic en potència.


Editorial: DeBolsillo
ISBN: 9788499894928
Pàgines: 208
Preu: 14,95 €
Guió: Paul Pope
Dibuix: Paul Pope

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies