Tal com ja vam anunciar-vos fa uns dies, ahir la gent de Primavera Sound va presentar el cartell de l’edició de 2014 a través de la presentació del curtmetratge “Line Up” als cinemes Aribau i a la xarxa. Així hem sabut ja els noms que acompanyaran als ja anunciats Arcade Fire, Pixies, i Neutral Milk Hotel per conformar de nou un festival que ja ens té ansiosos de que arribi el final de Maig.

La vista se’ns en va de seguida cap als que els tocarà complir com a grans caps de cartell. Entre ells hi ha el grup d’Ohio The National. En la última edició del In-Edit vam conèixer de més a prop a Matt Berninger i la seva música a través del film “Mistaken for strangers” i, amb el seu últim disc “Trouble will find me” encara ben present, tornem a tenir moltes ganes de veure’ls en directe. Una altra alegria ens l’ha donat la inclusió de Queens of the Stone Age, la banda de rock californiana que també l’any passat donava mostres d’estar en plena forma amb el llançament del disc “…Like Clockwork” amb Dave Grohl com a convidat a la bateria.

The National i Queens of the Stone Age seran al Primavera Sound 2014

Després de la bona acollida que van tenir l’any passat els grups més metalers, aquest any el públic podrà gaudir del potent rock alternatiu dels Nine Inch Nails, que al setembre trencaven un llarg silenci amb la publicació de “Hesitation Marks”. També els Foals vindran a defensar la mostra de guitarres incendiàries i esclats propis del metal que combinen amb reminiscències al ska-pop i l’afro-indie dels seus inicis, que va ser el seu “Holy Fire” de l’any passat. I la veterania i els sons brasilers els portarà un altre grandiós, Caetano Veloso.

Nine Inch Nails i Foals seran al Primavera Sound 2014

Seguim mirant la llista i la qualitat no baixa encara que ho faci una mica el tamany de les lletres al cartell. Allà hi apareixen ja Volcano Choir, el nou projecte que va sorgir de la col.laboració entre Justin Vernon (Bon Iver) i membres de Collections of colonies of bees i Death Blues. A la tardor de 2013 llençaven el seu segon disc, “Repave” amb mostres de rock alternatiu tan sublims com “Byegone”. Tot i que el seu darrer disc es diu “I hate music” nosaltres adorem la música de Superchunk i un altre dels grans moments del festival serà poder sentir en directe aquest conjunt de temes que ells mateixos van definir com “una celebració de la vida”.

Seguint amb el rock més clàssic, una parada imprescindible serà sentir els nordamericans Drive-by Truckers, i la seva presentació del seu nou àlbum “English Oceans”. Uns altres amb nou disc del que us parlàvem fa poc, seran els australians Cut Copy i el seu “Free Your Mind”. O també els escocesos Mogwai que segueixen el seu camí pel post-rock més instrumental amb “Rave Tapes”. En la vessant del synth-pop podrem ballar en directe amb els ritmes dels Chvrches i els temes del seu darrer “The bones of what you believe”. I encara més, els sempre dinàmics i divertits Black Lips que al març ja tindran a punt un nou disc amb el nom de “Underneath the rainbow” just a temps. Una altra artista que vam poder conèixer d’aprop en el darrer In-Edit a través del documental “Punk Singer” és la Kathleen Hannah, lluitadora activista que va posar en marxa Bikini Kill i Le Trigre i que ara podrem veure amb el seu nou grup d’electr-punk The Julie Ruin.

Chvrches i Kathleen Hanna (The Julie Ruin) també al Primavera Sound 2014

Fent gala un any més per la seva aposta per estils del més diferents, el Primavera Sound també inclou un bon grapat d’artistes més enllà del pop i el rock indie. El hip-hop i el rap també tindran el seu espai de la mà del californià Kendrick Lamar. El folk psicodèlic l’aportarà Linda Perhacs que viu una segona carrera després que es descobrís i reedités el seu disc de 1970 “Parallelograms” quasi quatre dècades més tard. Els Seun Kuti & Egypt 80, descendents dels creadors de l’afrobeat desplegaran els seu espectacle ètnic i multiinstrumental que els ha convertit en figures clau de la música africana. I també la orquestra novaiorquesa Antibalas amb la seva mescla d’afrobeat, jazz i funk. Herman Sonny Blount al capdavant de la Sun Ra Arkestra farà sonar saxo i piano a ritme de jazz. I també tindrem soul a càrrec de Charles Bradley.

I encara ens deixem molt i molts altres noms (Slowdive, Chrome, !!!(chk chk chk), Lee Ranaldo, Darkside, St. Vincent, Metronomy i un llarguissim etcètera) als que ja podeu donar una ullada a la web oficial del festival. Una oferta molt variada i plena tant de noms interessants i coneguts, com de joies per descobrir i esperats retrobaments per omplir de música la cita ineludible que és el Primavera Sound.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies