Mindscape
7Valoració

“Mindscape” és l’òpera prima de Jorge Dorado, un treball a tenir en compte que va rebre una bona acollida al Festival de Sitges i que hauria estat un millor film inaugural pel Festival que el que es va triar (“Grand piano”). Es tracta d’un thriller ambiciós que, tot i que a mesura que avança el metratge es converteix en una obra més convencional, manté la tensió fins als darrers moments.

Un home amb l’habilitat d’entrar en els records de les persones s’ocupa del cas d’una brillant però problemàtica adolescent per determinar si és una sociòpata o bé la víctima d’un trauma. En les seves converses s’anirà introduïnt en el món creat per l’adolescent i la història que la noia explica es complicarà fins arribar a confondre l’investigador.

L’escenari on transcorre la pel•lícula és molt interessant perquè ens situa a un món on els detectius amb l’habilitat de reviure els records formen part d’un sistema judicial que accepta els seus testimonis com proves. A partir d’aquesta premissa tenim un thriller amb un inici interessant, que transita camins diferents i una mica arriscats però que a mesura que la història avança es converteix en una pel·lícula més fàcil. Ni l’argument ni el desenvolupament de la trama us resultaran nous als aficionats a aquest tipus de produccions però, tot i així, la història es atractiva i enganxa a l’espectador.

Mindscape

El que sigui massa previsible i tingui una part final poc contundent és el pitjor de “Mindscape”, però  té a favor seu una direcció sòbria sense efectismes innecessaris però amb excel•lent planificació de les escenes i un repartiment de gran nivell encapçalat per Mark Strong i Taissa Farmiga.

El debut de Jorge Dorado és una pel•lícula que manté la tensió durant els seus 90 minuts i que interessa fins i tot quan s’assembla massa a altres pel•lícules ja vistes. En aquestes setmanes amb moltes estrenes que tenen un paper rellevant als Oscars o als Globus d’Or, “Mindscape” ho té complicat per sobresortir, però si teniu ganes de veure un thriller efectista i emocionant aquesta és la vostra pel·lícula.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies