Mr. X de Loco Brusca
8Valoració

Loco Brusca, amb la seva trajectòria de teatre al carrer i clown, realitza aquesta provocadora obra interactiva a la Sala Fènix (Carrer Riereta 31, al Raval), els caps de setmana fins al 19 de gener.

Loco ens presenta al protagonista de l’obra, en Mr. X, un personatge fosc, angoixant i hipertens, tan tens que sembla que s’hagi de trencar en qualsevol moment. En Mr. X és el resultat d’una societat competitiva, cruel, individualista, exigent i capitalista. Mr. X és qualsevol i tothom alhora, és l’alter ego de la societat actual. Ens trobem amb la metamorfosi del personatge, que s’anirà alliberant fins a arribar a la seva essència més pura i natural: el primat que vol sortir de la presó, una presó més psicològica que no pas física.

Durant els 60 minuts aproximats que dura l’espectacle, Loco posa al seu personatge en situacions extremes a ritme d’humor gràfic i sòrdid, amb melodia de clown i una base que posa el públic amb la seva participació.

Tot i ser només un actor a l’escenari, Loco mai està sol. Amb diferents personatges i personalitats diverses interactua amb el públic, l’espai i els elements d’atrezzo. Els seus companys d’escenari més fidels són ous, tomàquets, farina, dues culleres i els espectadors. Qualsevol pot esdevenir el personatge principal durant uns minuts.

El so i el silenci són fonamentals durant l’actuació, tant els sons en directe (més que paraules, onomatopeies, ritmes, imitacions) com els efectes de so i la música de fons. Els silencis comuniquen tant o més que les paraules. La il•luminació és senzilla, però dona un cert dramatisme als moments més necessaris. Cal remarcar l’expressió corporal de l’actor, com es mou per l’escenari (amb hèrnia inclosa) accentuant cada part del cos, transmetent sensacions sense necessitat de doblatge ni subtítols.

Mr. X Sala Fènix

Una obra provocadora, pel seu format i el seu contingut; interactiva, pel seu joc constant amb el públic i els elements; i valenta, per no tenir més aliat que el mateix públic, que pot decidir no cooperar i deixar sol a Mr.X. Cal tenir en compte que l’obra s’ha creat per fer-se al carrer, per interactuar i moure’s per un espai públic i obert. Tancar-la en una sala i tenir un públic més espectador i passiu és, segons el meu punt de vista, una aposta arriscada, però interessant.

Recomano aquesta obra als espectadors que vulguin quelcom diferent. Que es vulguin mullar, participar, que no tinguin por. A tots aquells que els hi agradi l’humor negre, absurd, fins i tot de mal gust, el clown, la dansa i el contorsionisme. Una obra que difícilment pot deixar indiferent.


Es pot veure a: Sala Fènix
Intèrprets: Luis Loco Brusca

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies