"El cant del cucut" de Robert Galbraith
5Valoració

Una jove model amb problemes emocionals cau des del seu balcó de Mayfair en plena nit. Estirat al carrer nevat del famós barri londinenc, troben el seu cos sense vida. Tothom assumeix que ha estat un suïcidi, excepte el seu germà, que contracta els serveis de l’investigador privat Cormoran Strike perquè s’encarregui del cas.

Per contracte no pot aparèixer a cap banda, però a hores d’ara ja és un secret a veus que l’autora d’aquest nou boom editorial rere el sobrenom de Robert Galbraith és la mare de Harry Potter, J.K. Rowling. “El cant del cucut”, és la novel·la negra que l’autora de ‘Harry Potter’ va dir diverses vegades que estava escrivint. Una novel·la de misteri impregnada de l’atmosfera de Londres: des dels carrers més selectes de Mayfair fins als pubs amagats de l’East End o el bullici del Soho.

‘El cant del cucut’ narra la investigació de la mort d’una noia model, que aparentment s’ha llançat pel balcó de casa seva al barri londinenc de Mayfair. El castigat detectiu i veterà de guerra Cormoran Strike investiga el cas contractat pel germà de la víctima.

Rebuda molt favorablement per la crítica (una cosa que no li va passar amb “La vacant imprevista”, novel·la amb la que va voler deixar la literatura juvenil inicialment), “El cant del cucut” ens presenta un detectiu, en Cormoran Strike, que per la manera que ens el presenta i per les bones critiques que ha rebut podria tenir força recorregut en el món literari. Un home complex, una desferra humana que mira d’encarrilar la seva vida complexa, amb deutes per parar un tren i a qui, de sobte, li encarreguen un cas que ningú pensa que ho sigui. Paral·lelament a Cormoran li arriba una nova secretària al despatx, la Robin, una noia amb prou habilitats per aconseguir una feina molt més bona però qui descobreix que gaudeix molt sent la secretària d’aquell detectiu. Si una cosa és d’admirar d’aquesta novel·la de la Rowling és la seva capacitat per crear personatges i la seva habilitat per envoltar-los de la vida i el caràcter necessaris per fer-los creïbles i interessants. Al mateix temps també s’ha de destacar la descripció d’atmosferes i ambients i la bona feina que fa traslladant al lector a l’espai on passen les accions.

Amb tot tinc alguns peròs a aquest “El cant del cucut” i és la lentitud de la trama detectivesca. Habitual lectora de novel·la negra, estic acostumada a més acció, més girs, que hi passin més coses, mes morts… més. Que des de la primera pàgina fins a la 460 no hi hagi cap gir del suposat cas de suïcidi i amb un excés de converses, que sí, ofereixen pistes no m’ha fet fluida la lectura de la novel·la malgrat que m’atreien els personatges o la manera d’escriure. Es nota massa que hi ha una bona part de la novel·la que és introductòria d’aquests personatges que, quasi segur, tindran continuïtat en altres novel·les.

Amb “El cant del cucut” tinc una sensació estranya. Els seus personatges protagonistes m’han atret prou per voler continuar sabent d’ells, però pensar que he de passar per una trama detectivesca com aquesta em fa enrere. No us el deixaré com un mal llibre, hi ha poques critiques com la meva. Potser el millor és que decidiu vosaltres mateixos què us sembla.


Editorial: Grup 62
ISBN: 978-84-7588-451-6
Pàgines: 560
Preu: 19.90 € (ebook: 12.99 €)

J.K. Rowling és l'autora dels set llibres de la sèrie Harry Potter, publicats entre 1998 i 2008. Tots els llibres han venut més de 450 milions d'exemplars arreu del món i s'han traduït a més de 73 llengües. Rowling ha rebut nombrosos premis, incloent-hi el Príncep d'Astúries, el Hans Christian Andersen o el de la Legió d'Honor de França. Contribueix a moltes causes benèfiques i és la fundadora de Lumos, que treballar per canviar les vides d'enfants desfavorits.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X