La vida secreta de Walter Mitty
7Valoració

“La vida secreta de Walter Mitty” és una pel·lícula plena de missatges, un d’aquells films que emocionen perquè parlen de coses amb les quals ens podem identificar i de les quals podem aprendre. Aquests ensenyaments tan obvis poden no ser del gust de tothom, però aquells que s’estimin deixar-se emportar per històries que expliquen veritats encara que presentades com un relat exagerat i totalment increïble passaran una molt bona estona.

Walter Mitty és un home gris, gairebé un home invisible. Té les seves rutines, porta molts anys treballant a l’arxiu fotogràfic de la revista “Life” i, tot i que fa bé la seva feina, és l’únic que fa. No ha sortit de la ciutat, no ha viatjat, no ha tingut experiències destacables. Sí té una imaginació portentosa i tota la seva energia es concentra en una vida interior plena de fantasia on ell és l’heroi de totes les històries. Quan una fotografia important es perd, Walter haurà de deixar el seu món de fantasia i destinar tota l’energia a trobar-la, en un viatge que el portarà a pujar muntanyes, fugir de volcans i barallar-se fins i tot amb taurons.

Ben Stiller dirigeix aquesta nova versió de la història curta del mateix nom escrita per James Thurber i ho fa amb la grandiositat que requereix la història però també intentant retratar amb cura els moments més intimistes. La grandiositat ve representada per les històries imaginades de Walter, pels espectaculars paisatges naturals dels diferents escenaris que visita, en especial Islàndia, i per les aventures reals que acaba vivint. Els detalls més petits els trobem en la relació de Walter amb Cheryl, amb la seva família i coneguts o amb els petits descobriments que tots fem a mesura que avança la història. És un fet que aquestes dues línies estan una mica descompensades i Stiller ens ofereix massa grandiositat, massa èpica, massa aventura, en un procés amb un pèl de descontrol que allarga excessivament la cinta i arrisca massa la versemblança del conjunt. Aquests defectes de ritme i de control s’aconsegueixen compensar amb escenes molt emocionants (meravellosa és la de l’helicòpter a ritme de “Space Oddity”)  i uns 20 minuts finals que valen molt la pena.

La vida secreta de Walter Mitty Ben Stiller

El repartiment és del més destacable del film amb un correcte Stiller, una fantàstica Kristen Wiig, un irònic Adam Scott (malgrat l’horrorosa barba que porta) i uns emotius Patton Oswald, Kathryn Hahn i Shirley McLaine. No puc utilitzar cap adjectiu positiu per Sean Penn perquè protagonitza, amb Ben Stiller, una de les pitjors escenes del metratge, mancada d’emoció per la necessitat que té d’explicar-ho tot.

“La vida secreta de Walter Mitty” no és una pel·lícula perfecta però és emocionant i sincera en moltes de les seves parts. Està ben dirigida, la música que utilitza està ben integrada amb l’acció i fa sentir-nos identificats i aprendre alguna cosa. És una aposta valenta que ha volgut donar massa i això ha jugat en contra seva però que al final val la pena.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X