Breach
7Valoració

ECC Ediciones, amb bon criteri, s’està dedicant a editar alguns còmics de DC que ja tenen uns anys i que mai han tingut l’oportunitat de poder ser llegits aquí. Un d’ells és aquest que avui ens ocupa, “Breach”, una curiosa història que pretén reinterpretar l’origen del Capità Àtom i que compta amb un sòlid guió de Bob Harras i els fantàstics dibuixos de Marcos Martín.

Tim Zanetti és un oficial militar i pare de família que forma part d’un projecte científic nord-americà per accedir a altres dimensions. La fulla de ruta que tenen definida els militars no acaba d’evolucionar com ells esperen i es produeix un gran accident que mata gairebé tots els integrants del projecte menys l’oficial Zanetti, que acaba convertit en un ésser sobrehumà. Tot ha canviat en ell, fisonomia, fisiologia, capacitats, memòria, i en aquest procés també ha perdut el que més estimava, la seva família.

A partir d’aquesta premissa Bob Harras desenvolupa un guió que gira al voltant de dos eixos: el primer és analitzar en què s’ha convertit l’oficial Zanetti i com aquesta transformació l’allunya de forma progressiva de la humanitat i de tot allò que l’envolta; el segon és una invasió interdimensional que amenaça la Terra i que d’alguna manera està connectada amb el protagonista.

D’aquestes dues històries sobresurt la primera, amb un encertat anàlisi de Zanetti i del seu alter ego. Destaquen la seva caracterització i el tapís de relacions que estableix amb altres personatges, presents (els investigadors que l’estan ajudant) i absents (la seva família i amics anteriors). Zanetti es converteix en un ésser (¿un superheroi?) torturat, que ha perdut massa en el procés de conversió i que pensa que no val la pena tot el que té ara. Incomprès, temut i tancat, el seu nou jo és una presó de la qual no pot escapar ni amb els increïbles poders amb els quals compta. La relació amb altres herois de l’editorial, que per suposat també apareixen en aquest còmic, és molt estranya, el que ve a suportar aquesta concepció del protagonista com a ésser desarrelat i totalment alienígena.

Breach Marcos Martin

La invasió interdimensional avança, en aquest volum, molt a poc a poc i no aconsegueix despertar tanta curiositat com l’altre vessant de la història. Es donen algunes pistes, apareixen alguns enemics però és difícil veure cap a on va la història perquè està explicada amb pocs detalls i amb la intenció de provocar una intriga que, en tot cas, no aconsegueix.

Aquest guió força ben construït de Bob Harras surt reforçat gràcies al talent de Marcos Martín, un dibuixant que en els darrers anys ha explotat en sèrie com Spiderman, Daredevil o la seva obra “The private eye”. Martín és un narrador excel·lent que planifica unes pàgines per mirar i remirar i fa fluir la història amb un ritme poc habitual. Amant de recursos originals, descobrir un dels seus còmics és entrar en un joc ple de sorpreses que convida a passar la pàgina i a esperar l’inesperat.

“Breach” és un còmic inconclús (el segon volum que publicarà ECC no tanca la història perquè les baixes vendes van portar la sèrie a la cancel·lació) però sí que té els suficients punts d’interès per apropar-nos a ell. Un treballat guió, un bon dibuix i una interessant concepció del personatge protagonista són els elements que ens faran gaudir d’aquest poc convencional còmic de superherois.


Editorial: ECC Ediciones
Pàgines: 128 pàgines
Preu: 12,50 e
Guió: Bob Harras
Dibuix: Marcos Martín

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies