Lluvia de Albóndigas 2
6Valoració

La primera part de “Lluvia de Albóndigas” va resultar ser una pel·lícula molt divertida, ben construïda i amb un d’aquells missatges sobre l’amistat i la família que semblen estar irremediablement lligats a les pel·lícules d’animació. La segona part que ara ens arriba és divertida però menys, té un missatge més simple i és tan boja i tan surrealista que en alguns dels acudits i de les situacions és una mica ridícula.

“Lluvia de Albóndigas 2” arrenca just en el moment en què acabava la primera part. Flint és convidat a unir-se a “The Live Corp”, l’empresa que va crear Chester V, el seu ídol d’infància. Allà comença a treballar per convertir-se en un dels millors inventors del món. El que no sap és que Chester V vol recuperar la màquina que va crear Flint i que crea menjar. Donat que l’operació no ha estat un èxit, Chester decideix enviar Flint i els seus amics a buscar la màquina. Es trobaran que a l’illa s’ha creat un ecosistema ple d’animals fets a partir de menjar.

“Lluvia de Albóndigas 2” es presenta com una germana més pobra que la primera part, pobre en recursos i animació (menys reeixida) i més pobre en intel·ligència i màgia. La història, molt senzilla, no acaba d’emocionar ni cridar massa l’atenció. Té un desenvolupament típic i hi ha pocs moments que destaquin especialment. Brillants, però, són els títols de crèdit al final del film, plens d’humor i de bones idees.

Lluvia de albóndigas 2

Els punts forts de la pel·lícula són els acudits, continus i excessius, i la gran imaginació del món d’animals creats a partir de menjar. Tot el guió està fet d’una successió contínua d’acudits i bromes, moltes de les quals funcionen i fan riure, mentre que altres són tan exagerades i tan ridícules que també fan riure però una mica per vergonya. Per la seva banda, el món ple d’animals és d’una gran riquesa i agradarà als adults però encantarà principalment als nens, que viuran en una contínua sorpresa entre els elefants síndria, les maduixes encantadores i els cogombres pescadors, per dir només alguns dels éssers que apareixen.

Ja hem dit que l’animació és pitjor que a la primera part però els dissenys continuen sent excel·lents i això fa que visualment el conjunt funcioni. Traducció i doblatge segueixen els estàndards habituals. Adapten els acudits a la nostra cultura i actualitat i utilitzen actors famosos com Santiago Segura o Carmen Machi. No són les opcions més ideals però són comprensibles.

“Lluvia de Albóndigas 2” és una pel·lícula que encantarà als més petits i que farà riure als adults que aniran al cinema amb ells. Lamentablement, és una fluixa segona part, lluny d’una pel·lícula que era molt més intel·ligent i emocionant.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies