El Hobbit: La desolación de Smaug
8Valoració

Ha passat un any i ja tenim aquí la segona part de les aventures de Bilbo Bolsón. Després d’una primera part que va rebre tot tipus de crítiques, hi havia certs dubtes al voltant del que trobaríem en aquesta segona part. El resultat el podreu veure a partir d’avui però és una pel•lícula amb més ritme que “El Hobbit: Un viaje inesperado” encara que es segueix notant la necessitat d’allargar les trames de la novel•la de Tolkien.

El final de la primera part de la trilogia deixava a Bilbo i als seus companys al mig del seu viatge, perseguits per múltiples enemics i amb un objectiu que sembla massa llunyà. En aquesta segona pel•lícula, veurem si els protagonistes arriben a Erebor i són capaços d’entrar a la Muntanya Solitària. En el seu interior els espera un drac…

“El Hobbit: La desolación de Smaug” no es diferencia massa de les anteriors aproximacions de Jackson a l’univers creat per Tolkien. El director visualitza bastant correctament els diferents elements que estructuren la història i els organitza de manera coherent i molt explicativa, construint un discurs que serà fàcil d’entendre per tothom, nens i grans, lectors i no lectors del llibre original.

Les trames ja presentades a la segona entrega segueixen el seu curs en aquest film: d’una banda, Bilbo i els nans continuen el seu camí cap a la Muntanya Solitària, trobant-se pel mig amb orcos, huargs, aranyes i altres enemics; de l’altra, Gandalf segueix investigant l’obscuritat que de manera creixent està sorgint de la fortalesa de Dol Guldur (una història que connecta temàticament amb el futur dels personatges a “El señor de los anillos”). Al mig de tot això, petites històries més secundàries van fent aparició a mesura que introdueixen altres personatges imaginats per Tolkien. Algunes d’aquestes, com l’aparició dels elfs silvans (amb el rei Thranduil i Légolas) o el que passa a Esgaroth, la Ciutat del Llac, varien en interès però estan ben integrades a la història principal.

El Hobbit La desolación de Smaug

La principal virtut de la pel•lícula de Jackson és que resulta molt entretinguda i les seves més de dues hores i mitja passen més ràpid del que un podria pensar. Tot i això, la primera part de la pel•lícula està millor narrada que el que veiem un cop els protagonistes arriben a la Ciutat del Llac. Tot el principi és molt dinàmic, amb canvis molt fluïts d’escenes i una progressió dramàtica ben aconseguida. La part final té alguns moments més lents encara que l’enfrontament amb el drac torna a revifar l’interès de la història.

Tècnicament no es pot dir res dolent. El 3D funciona bé, el món de Tolkien està recreat a la perfecció i tot i que Jackson abusa de certs moviments de càmera no és res que ens agafi per sorpresa perquè és la seva manera habitual de rodar.

“El Hobbit: La desolación de Smaug” té poc misteri. Té virtuts i defectes similars a la primera part encara que aquesta és més entretinguda i té escenaris més variats. Recomanable pels seguidors de la saga i per tots aquells que vulguin gaudir d’una divertida pel•lícula d’aventures.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies