12 años de esclavitud
8Valoració

Steve McQueen sap perfectament com mostrar cruesa i vides destrossades. Ara ens trasllada als anys previs de la Guera Civil nord-americana per explicar-nos la història real de Solomon Northurp, un home negre lliure arrossegat per la força al Sud i convertit en esclau.

En els anys previs a la Guerra Civil dels Estats Units, Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), un home negre lliure que viu a Nova York, és segrestat i venut com a esclau. Solomon haurà de lluitar no només per continuar viu sinó també per preservar la seva dignitat davant de la crueltat del seu amo (Michael Fassbender). La seva esperança, alimentada per inesperats gestos d’amabilitat i ajuda, no l’abandonarà al llarg de la seva odissea de dotze anys.

Steve McQueen dirigeix ​​”12 años de esclavitud”. Un director que té la capacitat d’impactar amb el seus films. Ja ho va fer amb “Hunger” i posteriorment amb “Shame”, ara ens porta una història real, ja que ​​”12 anys d’esclavitud” està basada en l’autobiografia que va escriure Solomon Northup al 1853.

​”12 años de esclavitud” és d’aquells films que incomoda per la imatge de la natura humana que ens mostra, aquesta part més violenta, més salvatge, menys humana, però real al cent per cent. Personalment el film m’ha recordat la sensació que vaig tenir en veure la sèrie “Kunta kinte”, aquell no voler-se creure que un home és capaç de tractar d’aquella manera a un altre només pel fet d’existir una diferència de color de pell.

12anyosesclavitud1

La força del film de McQueen recau en la força dels plans que mostra, la duresa de les seves imatges i les esplèndides interpretacions que sustenten la pel·lícula sense esquerdes. Plans com el de Solomon penjat del coll mentre al seu voltant blancs i negres continuen fent vida com si res, l’esquena destrossada de Patsey o les esplèndides interpretacions de Chiwetel Ejiofor i Michael Fasbender, per citar només dos entre tots, són tres raons de pes per no perdre’s aquest film que et fa remoure inquiet en el seient i et fa pensar: “com és possible?”. Amb algun moment una mica més lent del desitjable, el film mostra perfectament l’odissea i el calvari viscut per Solomon arrossegat al Sud com esclau.

“12 años de esclavitud” no és un film fàcil, ni còmode. És una pel·lícula dura, brutal, cruel i crua però el pitjor és que és una història real i uns fets pels que una persona de veritat va passar. Premiada i nominada a totes bandes, no us la podeu perdre.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X