"Bridget Jones. Loca por él", de Helen Fielding
6Valoració

L’arribada de Bridget Jones l’any 1996 va ser tot un impacte. Helen Fielding es va inventar una dona exagerada i problemàtica que va arribar als cors de totes les lectores i de molts lectors, que no podien deixar de riure amb els seus excessos i la representació d’unes formes de fer i comportar-se que volien caricaturitzar l’ideal femení. Una segona part de les aventures del personatge i adaptacions cinematogràfiques van confirmar el seu èxit. Ara, gairebé 10 anys després de la publicació de “Bridget Jones: Sobreviviré”, arriba la tercera part de la vida d’aquesta curiosa dona.

“Bridget Jones. Loca por él” ens presenta una Bridget vídua i amb dos fills. Segueix sent descuidada i maldestre, segueix equivocant-se i l’amor no l’ha tornat a tractar massa bé, encara que està passant una bona estona amb la seva nova parella, un noi de trenta anys.

Helen Fielding ha optat per saltar en el temps i deixar enrere l’estabilitat de la seva protagonista. La situació vital ha canviat però en el fons ens trobem amb la mateixa Bridget Jones de sempre. És una dona preocupada pel seu pes, per les seves habilitats com a mare, per la possibilitat de trobar una persona amb qui compartir la vida… Gran part dels seus neguits són els mateixos que tenia en el passat. No obstant això, adaptant-se als nous temps, ara tenim una protagonista que té compte a Twitter, que el gestiona de manera totalment incorrecta i que ha afegit les xarxes socials i altres elements dels nostres temps a la seva llista de preocupacions.

Aquesta és bàsicament la novetat que ens presenta la tercera part de les vivències de Bridget Jones. En el fons, Bridget no ha madurat gens ni mica: segueix planificant fatal, segueix exagerant davant de les crisis, no ha guanyat ni una mica de confiança i les seves decisions en matèria romàntica són molt discutibles. Ens retrobem amb el mateix personatge dels dos llibres anteriors, una mica actualitzat i amb problemes diferents, que en el fons es basen en el que havíem conegut.

Fielding és coherent amb el que havia fet i amb els gustos dels seus lectors. No cal inventar res quan la fórmula que va funcionar està clara. No cal arriscar quan el que volen els teus seguidors és més del mateix. Tot i així, ja no estem al 1996 ni a principis del 2000 i crec que el plantejament de l’autora queda una mica antic i, sobretot, sorprèn poc.

Escrita amb un estil senzill que permet llegir-la ràpidament, amb moments força divertits i situacions extremadament boges, “Bridget Jones. Loca por él” entretindrà als que es van enganxar a les dues primeres novel•les. Res és el mateix perquè ha passat massa temps però és una bonica manera de retrobar-se amb el que va ser un dels fenòmens dels anys 90.


Editorial: Editorial Planeta
ISBN: 978-84-08-12165-7
Pàgines: 480
Preu: 19,90 €

Va néixer en Yorkshire en 1958. En 1996 va publicar la novel·la "El diario de Bridget Jones", que relatava un any en la vida de Bridget, un personatge que Fielding va inventar per a una columna diària en The Independent. De seguida es va convertir en un bestseller, va guanyar el British Book Award i va ser un dels fenòmens més importants dels noranta. En 2001 la novel·la va ser portada al cinema amb Renée Zellweger, Colin Firth i Hugh Grant. En 1999 va escriure una segona novel·la amb el mateix personatge: "Bridget Jones: sobreviviré".

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies