"El guerrer adormit" de David Martí
6Valoració

Tots ens mereixem una segona oportunitat, i per fer realitat els somnis hem d’escoltar la veu del cor. Qui no ha imaginat alguna vegada poder tenir una vida diferent? Si tinguéssim el valor per fer-ho, quants no faríem un gir de cent vuitanta graus en la nostra existència com “El guerrer adormit”?

A la cosmopolita ciutat de San Francisco, l’Edward, que acaba de fer quaranta anys, viu un profund conflicte intern a causa del mòbing laboral a què l’ha sotmès el nou cap. Per combatre’l, es refugia en la família i en els amics, però no troba el suport que s’esperava. L’Edward no és feliç.

D’un dia per l’altre, el món se li ha capgirat, i tot i les contrarietats de la realitat, l’Edward lluita per mantenir-s’hi aferrat, malgrat que ja no hi pertany. De sobte, però, apareixen en la seva vida una nena malalta de càncer i un indi ancià amb el qual compartirà alguna cosa més que partides d’escacs al Golden Gate Park. Tots dos li ensenyaran a recuperar la il·lusió i amb el temps s’acabaran convertint en amics, mestres i companys de vida.

“El guerrer adormit” parla de canviar la nostra vida, de no conformar-se amb el que tenim per què toca i està carregada de valors que fan que tothom s’hi pugui sentir identificat en un moment o un altre. Perquè quants no estan en una feina que no és la que els agradaria realment? Quants no tenen aparcats somnis per una realitat que no els satisfà del tot? A l’Edward, el protagonista d’aquesta novel·la, li costa adonar-se que està allargassant situacions de la seva vida que no el fan feliç perquè se suposa que són les de més èxit o les que altres desitjarien. Plena de bones intencions “El guerrer adormit”, una novel·la que frega l’autoajuda, fa reflexionar sobre el que suposa que és l’èxit de cara enfora i el que realment un ambiciona un dins del seu cor. És però una novel·la no apte per escèptics recalcitrants, ni deterministes que pensin que la sort és també un factor determinant perquè per aconseguir un canvi,  s’hi ha de creure. Aquest hauran de posar-s’hi amb la ment ben oberta.

La nova novel·la de David Martí, també en castellà a “Edicones B”, és una finestra que, en època de crisi, es troba oberta a l’optimisme i al positivisme per pensar que sí, un pot aconseguir allò que ambiciona el seu cor només sent sincer amb un mateix i envoltant-se de les persones adients.


Editorial: Edicions 62
ISBN: 978-84-297-7146-6
Pàgines: 376
Preu: 16.00 €

David Martí (Barcelona, 1970), humanista de formació, ha treballat durant molts anys de professor, consultor i responsable de projectes relacionats amb les noves tecnologies, però un bon dia va decidir deixar-ho tot, canviar de vida i dedicar-se a escriure i a fer conferències. El 2008 va publicar el llibre 'La revolución interior' i posteriorment "Les bruixea d'Arnés" i "La metgessa de Barcelona"

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies