Millenium
6Valoració

No pot ser. “Millenium” de nou? Sembla que a aquesta gallina dels ous d’or encara li queda algun per pondre. Després dels llibres, amb més de 40 milions d’exemplars venuts a tot el món, de la versió cinematogràfica sueca, la sèrie de TV i la versió de David Fincher per a Hollywood, ara arriba el còmic. Em pregunto a quants els enxamparà de nou la història de Blomkvist i Salander.

Resulta que farà un parell d’anys els hereus del difunt amo de la gallina, el pare i el germà del Sr.Stieg Larsson, es van trobar com qui no vol la cosa en la Fira del Llibre de Frankfurt omplint de nou les seves butxaques amb una nova venda de drets de “Millenium”, aquesta vegada per la seva adaptació al còmic. Una venda triple, ja que segons sembla la història dóna per a una versió americana, una manga i una europea. Aquesta darrera és la que ens apropa ara Fanbooks en la seva versió en català.

Va ser l’editorial francobelga Dupuis la que es va fer amb aquests drets i la que va encomanar el treball d’adaptació al guionista belga Sylvain Runberg i al dibuixant català Josep Homs. Sembla, i no m’estranya, que els de Dupuis es van quedar fascinats amb l’anterior treball d’Homs, “El ángelus” (Ed.Norma), i el seu domini de les atmosferes. El tema els donarà per a sis toms, que s’aniran publicant a Espanya en parella, seguint la trilogia original.

Però suposo que el que més us preguntareu és: Què em pot aportar la lectura d’aquest còmic? Com diria Pau Donés, “depende, todo depende”. Si ets un fan de la saga, suavitzareu la insaciable ànsia de més “Millenium”. I si no ets fan però et va agradar “Millenium” en algun dels seus anteriors formats, la lectura del còmic suposarà un plaent i lleuger passeig sensorial en el que intervé molt la memòria però encara més la forma en què Runberg i Homs fan que ens guiem per ella.

Vinyetes de l'adaptació al còmic de "Millenium"

I la veritat és que resulta sorprenent com Sylvain Runberg aconsegueix recollir en poques pàgines una història tan plena com aquesta. Li han fet falta algunes petites llicències però l’essència està allà. D’altra banda els dibuixos de Josep Homs són realment increïbles, tant a nivell de personatges com pel que fa referència als fons. Homs va aprofitar bé l’oportunitat que li van donar de conèixer Estocolom. I l’ús dels colors per crear atmosferes… formidable.

Amb tot, no és una lectura recomanada per a aquells que no hagin estat mai ficats en els mons de Larsson, que segur que els agradaria i els obriria l’apetit, però en el cas de “Millenium” el tema és començar pel plat fort, les novel·les originals.


Editorial: Fanbooks
ISBN: 978-84-15745-27-3
Pàgines: 144
Preu: 18,95 €
Guió: Sylvain Runberg
Dibuix: Josep Homs

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies