Frozen. El Regne del Gel
9Valoració

Els amants de Disney estan d’enhorabona. El conte que ens porta Disney per aquest Nadal recupera aquest Disney de grans històries, de bandes sonores mestres, ple de llegendes i éssers especials. En “Frozen, el regne del gel”, no només tenim una, sinó que en  tenim dues de princeses, així com dos pretendents i uns secundaris a l’altura de Sebastian i Flounder, Timón i Pumba, o Lumiere i Din Don, el canelobre i el rellotge de “La Bella i la Bèstia”, pel·lícula amb la que comparteix molt més que el seu encert en la creació de personatges.

Una aposta segura: si us va agradar “La Bella i la Bèstia” us agradarà “Frozen, el regne del gel”. Les seves històries guarden cert paral·lelisme. No cal ser molt espavilat per veure a la Bella i la Bèstia reencarnats en les dues princeses del Regne del Gel. El desterrament, la por a allò diferent, els sentiments oposats, la maldat com a enemic intern, la cerca de l’amor vertader,… Són temes que es repeteixen una vegada més, tractats en aquesta ocasió amb un sòlid guió que malgrat tot desprèn originalitat i, heus aquí la principal novetat, modernitat, tant en les formes com en el seu fons. I això se l’afegeix el drama, l’acció i la comèdia en dosis òptimes perquè ens quedem bocabadats amb aquesta adaptació del conte clàssic d’H.C. Andersen “La reina de les neus”.

Anna i Elsa, les noves princeses Disney.

La història és la següent: Anna i Elsa són germanes i residents en un castell en el muntanyenc i costaner regne d’Arendelle, del que són hereves. De petites es passaven el dia jugant, fins que de sobte un accident va provocar que Elsa fos apartada d’Anna, per mantenir-la reclosa, i amb ella aquest misteriós i gèlid poder que tant espanta. La cosa es complica quan, arribada la maduresa, ha d’abandonar la reclusió per deixar de ser princesa i convertir-se en Reina. I a partir d’aquí tot és aventura i emoció. En el seu camí es creuaran excel·lents personatges, com els pretendents de les princeses (Hans, el príncep blau-fosc, i Kristoff, el llenyataire pica-gel), encara que el punt còmic ve de la mà d’éssers com Sven, el ren-mascota de Kristoff, o Olaf, el xerraire i divertit ninot de neu encantat.

Grans personatges a "Frozen. El Regne del Gel".

La història ve recolzada per una gran factura tècnica. Resulta impressionant veure què bé li escau el 3D a un conte d’aquestes característiques. Quin bona la caracterització dels personatges! Què al·lucinant la profunditat aconseguida! Què sorprenent tot!

I què dir de la millor banda sonora de Disney en anys. “Frozen, el regne del gel” és un musical en tota regla, i dels bons, en els que les cançons no contaminen ni la història ni el ritme, si no tot el contrari.

Els grans gaudiran de la pel·lícula, però estic convençut que els petits la viuran amb entusiasme, i segurament es convertirà en tot un clàssic de la seva infància.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies