breathless1

ITV en la seva competició amb BBC per emetre les millors sèries ens trasllada als anys 60 amb “Breathless”,  una sèrie mèdica que surt a la llum per respondre la sèrie mèdica ”Call The Midwife”’ de la BBC. “Breathless” és la perfecta combinació entre “Call the midwife” i “Mad men”.

És un secret a veus, BBC i ITV estan molt pendents dels èxits una de l’altra. L’èxit de ‘Downton Abbey’ de la ITV, va provocar la recuperació de “A dalt i abaix” per part de la BBC. El món dels grans magatzems va generar ‘The Paradise’ a la BBC One i ‘Mr. Selfridge’ a la ITV. Ara apareix “Breathless” a la ITV, una sèrie mèdica que surt a la llum per respondre una altra sèrie mèdica ”Call The Midwife”’. Per mi, cap problema amb la seva competició si el resultat continua sent l’aparició de tanta sèrie bona.

Cocreada per Paul Unwin (‘Casualty’), “Breathless” s’interessa per un grup de ginecòlegs de principis dels anys 60 a Londres, abans de la legalització de l’avortament i la introducció de la píndola anticonceptiva. Si l’univers de les llevadores a “Call the midwife” és evidentment femení, el de ‘Breathless’ serà masculí, l’ofici de ginecòleg va ser exercit exclusivament per homes en aquella època –com quasi tota la medicina-.

La sèrie se situa en l’any 1961, un moment en què Gran Bretanya està a la vora de la revolució dels seixanta,  l’avortament és il·legal i la píndola anticonceptiva comença a estar disponible per a les dones casades. La medicina es converteix en l’escenari perfecte per jugar amb els canvis en els estrictes codis morals de la societat a principis de 1960.

breathless2

El punt central mèdic de la sèrie és la unitat de ginecologia en el NHS hospital, la sèrie dramàtica segueix la vida d’un grup de metges i infermeres. Un lloc de feina aparentment normal però que, sota aquest vernís de normalitat bull una olla de mentides, enganys i secrets culpables, impulsats per l’amor, l’ambició i el sexe. La sèrie gira al voltant d’Otto Powell (Jack Davenport), un cirurgià ginecològic brillant i carismàtic, que creu que pot marcar la diferència en les vides d’algunes dones gràcies als seus serveis d’irrupció de l’embaràs, encara que això sigui il·legal per les lleis d’avortament de 1961.

Otto i Elizabeth semblen el matrimoni perfecte, vivint el somni consumista que altres aspiren, però en realitat la parella amaga un secret devastador sobre el seu matrimoni que podria destruir la seva imatge pública acuradament construït.

Per altra banda hi trobem la perspectiva femenina centrada en la l’Angela, una infermera amb una vida complicada i uns forts principis que no trencarà ni per la fascinació que sembla despertar en el metge estrella, Powell.

breathless4

Per altra banda trobem al Doctor Richard Truscott (Oliver Chris), metge consultor i seductor expert, gelós per la superioritat mèdica d’Otto. El seva nòvia Jean (Zoe Boyle), germana d’Angela encara que ho mantenen en secret, és una infermera que vol, per sobre de tot, casar-se amb el Richard i convertir-se en una mestressa de casa amb tota mena de luxes, lluny dels seus orígens humils que amaga a tothom.

L’anestesista Dr Charlie Enderbury (Shaun Dingwall), que treballa en estreta col·laboració amb Otto a banda de ser amics. Està casat amb l’ex-infermera Lily (Joanna Page). La parella gaudeix d’un matrimoni càlid i amorós,, encara que somien en la promoció de Charlie per a assegurar una vida millor. No obstant això, l’arribada del Dr Mehta (Ronny Jhutti) frustra les seves esperances quan el nouvingut és nomenat Cap d’Anestesiologia.

breathless3

“Breathless” és la perfecta combinació entre “Call the midwife” i “Mad men”. La calidesa dels personatges de “Call the midwife” es refreda amb dones seductores, homes freds i manipuladors i secrets inconfessables per aconseguir vides perfectes només en aparença. L’atractiva ambientació dels anys 60, amb colors saturats i tota aquella estètica tant característica en les cases i en els vestuaris del protagonistes li dóna un aire molt “Mad men”. “Breathless” és una sèrie de sentiments continguts, de secrets. Només amb 6 episodis, la sèrie va tenir una bona acollida reunint 3.44 milions (16.4%) d’espectadors, deixa amb ganes de més. Esperem que hi hagi segona temporada.BREATHLESS

Creador: Peter Grimsdale, Simon Tyrrell i Paul Unwin
Guionistes: Peter Grimsdale, Simon Tyrrell i Paul Unwin
Director: Philippa Langdale, Marek Losey i Paul Unwin
Intèrprets: Jack Davenport, Iain Glen, Shaun Dingwall, Natasha Little, Oliver Chris, Zoe Boyle, Joanna Page, Catherine Steadman, Sarah Parish, Ronny Jhutti i Pippa Haywood.
Durada dels capítols:45 minuts
Data d'estrena: 10 d'octubre de 2013
Cadena Emissió: ITV

Web


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies