Los retornados
5Valoració

Manuel Carballo aposta per una pel·lícula de zombies amb un plantejament diferent i presenta un producte ben rodat i narrat però amb uns problemes de guió importants, que acaben fent difícil que puguem gaudir d’aquesta proposta amb un punt de partida interessant.

Els zombis tornen a ser els protagonistes de la història, però en aquesta ocasió la humanitat ha aconseguit vèncer l’atac gràcies a una proteïna que contraresta els efectes i impedeix que alguns infectats es converteixin definitivament en no morts. Amb l’epidèmia controlada, tots viuen en aparent harmonia… fins que les existències de la miraculosa poció comencen a escassejar. Kate, que treballa en un centre de recerca, i el seu nuvi Alex, un retornat, intentaran salvar-se quan el govern posi en marxa un programa de control de malalts.

Manuel Carballo i el seu equip s’esforcen per fer una pel·lícula de zombies una mica més original, molt més propera al drama que a l’acció i amb certes reflexions de fons sobre la nostra societat. El punt de partida, i el primer terç de la història, són correctes i atractius, amb un plantejament lògic i elaborat i uns personatges que semblen una mica més tridimensionals de l’habitual. Però aquest miratge acaba per desaparèixer i el que estaria bé, per original i variat, deixa d’estar-ho a mesura que avança el metratge.

Hi ha moltes incoherències, coses que passen perquè han de passar, idees inconnexes i poc justificades i una sèrie de punts de gir sense massa sentit acaben per allunyar-nos de la història.

Els diàlegs, inicialment interessants i amb certes reflexions, es van transformant en un conjunt d’obvietats massa inconsistents i a estones arriben al ridícul.

Retornados

Tot això és una veritable llàstima perquè Manuel Carballo és un director interessant, que planifica bé les escenes i manté una tensió que semblaria fins i tot impossible donada l’evolució de la història. Cal destacar un final valent i molt negre, però que es tanca amb un epíleg totalment innecessari i que només busca crear certes expectatives per una continuació.

Ben dirigida i amb bones interpretacions d’Emily Hampshire o Kris Holden-Ried, és una llàstima que el guió de “Retornados” no hagi estat revisat un parell de cops per refer una mica tots els elements que no acabaven de funcionar.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X