La cabaña en el bosque
8Valoració

Arriba “La cabaña en el bosque”, la pel·lícula d’acció i terror que s’ha convertit en un film de culte i que es va rebre amb una ovació al Festival de Sitges del 2012. Ha trigat un mica a ser estrenada però cal aprofitar l’oportunitat i gaudir-la en pantalla gran.       

Joss Whedon és el cap visible darrere del guió d’aquest homenatge al cinema de terror. I el seu nom és reclam més que suficient pel film, però mencionar-lo només a ell és poc just, ja que el gran artífex de la pel·lícula és Drew Goddard, l’altre responsable del guió i director de la pel·lícula. La premissa de “La cabaña en el bosque” és senzilla: un grup de cinc amics decideixen passar un cap de setmana en una bonica cabana al mig del bosc i s’acaben trobant amb el pitjor dels seus malsons.

En aparença estem davant d’una història convencional però és tot el que amaga darrere el que la fa especial. És fàcil espatllar aquesta pel·lícula amb una crítica que acabi donant massa detalls i procuraré no fer-ho. És un gran homenatge al cinema de terror, al slasher en primera instància, però arriba més enllà a mesura que ens anem endinsant en les profunditats del film. El guió és molt intel·ligent i sempre va per endavant de l’espectador, ensenyant algunes coses i amagant una gran quantitat de sorpreses: la sensació d’incredulitat que es viu des de la butaca està molt ben aprofitada i permet al film jugar amb el públic, gràcies a l’eficaç gestió de les expectatives.

La cabaña en el bosque

El metallenguatge tan present en els productes ‘made in Whedon’ és aquí un element bàsic per donar forma a l’història, i ho és des del minut 1. No només és important el que s’explica sinó totes les referències que es van afegint i tot l’imaginari que es desperta en el cap del públic. Tècnicament està molt ben feta, com a slasher primer i després com el que acaba esdevenint (i que no podem explicar). Es nota que s’ha posat molta cura en cada  minut del metratge i hi ha un bon treball d’efectes especials. Les actuacions, sense ser el més destacable, estan a l’altura del que requereix el producte i les presències especials són molt celebrades.

“La cabaña en el bosque” és el perfecte exemple de pel·lícula que estima el gènere i que l’homenatja amb intel·ligència i bon humor. Goddard i Whedon han sabut trobar el to i la forma adients, proporcionant als espectadors una gran dosi d’entreteniment.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies