Shade: El Maestro de la Oscuridad
9.7Valoració

Quan coincideixen uns personatges amb ganes de donar molt i un guionista amb capacitat de treure tot el que tenen dins és un d’aquells moments de conjunció astral on es crea una obra de gran qualitat, una obra mestra. Això és el que va aconseguir James Robinson quan va escriure “Starman”, un dels còmics més importants dels anys 90 i que millor record deixen en el cap dels lectors.

Ara, més de deu anys després, Robinson recupera no al protagonista però si a un dels personatges més interessants d’aquella obra, Shade, un antiheroi ple de misteri i amb moltes històries per explicar. Així, en aquests dos volums publicats per ECC ens apropem al present del personatge vivint també algunes aventures del seu passat.

Shade rep l’avís que algú ha posat preu al seu cap i no està en la seva naturalesa esperar als seus assassins. Àvid d’aventures, s’embarca en un llarg viatge per descobrir qui hi ha darrere de les amenaces, viatge que el portarà a Austràlia, Barcelona i Londres i que li permetrà reviure el seu passat.

James Robinson recupera el sentit de la meravella que estava present a tots els volums de “Starman”. La història s’estructura en tres arcs argumentals que fan la funció de plantejament, nus i desenllaç encara que també tenen significat per ells mateixos, i inclou també tres històries ambientades al passat del personatge. Cada episodi està ple de fantasia, bons diàlegs i una forma d’entendre el còmic que enganxa. La història és intrigant i molt emotiva, ens dona pinzellades del passat de Shade i també ens deixa moltes pistes d’aventures viscudes i que nosaltres, com lectors, estaríem encantats de conèixer.

Shade James Robinson

Robinson és un guionista excel·lent, dels millors del mercat americà, i ho demostra amb uns diàlegs molt naturalistes que resulten en converses completament reals i una forma d’abordar l’acció molt integrada en els esdeveniments de la història. Tot està justificat, és com un ball que es posa en marxa en la primera pàgina del primer volum i es tanca amb la mateixa exactitud en la darrera vinyeta del segon llibre.

Arrodonim la perfecció de l’obra amb uns artistes de gran qualitat, tots els que participen en cadascun dels arcs i les històries independents. Es tracta de Cully Hamner, Darwyn Cooke, Javier Pulido, Gene Ha, Jill Thompson i Frazer Irving. Un planter de luxe que fa que sigui impossible posar-li cap tipus de però a aquest còmic.

“Shade. El maestro de la oscuridad” és una meravella, un conjunt d’històries de gran qualitat il·lustrades pels millors. Robinson ens deixa una obra que sorprèn i emociona com poques vegades i que pot ser gaudida per tothom, encara que arribarà amb una força especial als que coneguin “Starman”.


Editorial: ECC Ediciones
Pàgines: 144 (volum 1) / 136 (volum 2)
Preu: 13,95€ (volum 1) / 12,95€ (volum 2)
Guió: James Robinson
Dibuix: Cully Hamner, Darwyn Cooke, Javier Pulido, Frazer Irving, Jill Thompson, Gene Ha

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies