"Els Savage" de Matt Whyman
7Valoració

Els Savage són una família encantadora, al menys a simple vista. Però quin problema hi ha en que la Sasha , la filla adolescent, els digui que el noi amb qui surt és vegetarià? I que ella deixi de menjar carn, perquè seria un daltabaix? Que amaguen els Savage?

La Sasha Savage està enamorada. Fantàstic! En Jack, el noi dels seus somnis, és guapo, encantador… i vegetarià. De fet, això no serià cap problema si no fos que la família de la Sasha és una mica massa “carnívora”. I és que els Savage no són el que semblen. El pare exerceix una autoritat de ferro i els experiments de la mare a la cuina són cada dia més… “Arriscats”, seria la paraula? Quan un detectiu excessivament curiós rep l’encàrrec de furgar en la seva vida i l’Ivan comença a fer bromes realment excessives, la família i la seva manera de viure corre el perill de quedar massa exposada…

“Els Savage” no és una família normal encara que vista des de fora podria semblar- ho. Tampoc ho és aquesta novel·la dirigida al públic més jove i que pot ser llegida pels adults sense problema -jo n’he gaudit força-. Els Savage són una mena de família Adams mesclada amb els Tennebauns. L’humor negre es conjuga amb uns personatges perfectament descrits en la seva manera de ser i en les seves relacions amb els altres. L’entranyable avi Oleg, d’on ve tota la tradició culinària de la família; el rígid cap de família, el Titus; la sacrificada mare, l’Angelica; la filla adolescent que busca el seu lloc en el món, la Sasha; l’Ivan, el fill mitjà, rebel, complicat i tot un perill i la petitona que just comença a dir “carn”. Sí, els Savage són perillosament carnívors i malgrat això és complicat no sentir estima per ells, sentir-se identificat en algun aspecte de la seva vida -no necessàriament el culinari- i patir pel seu destí.Whyman té aquest do, mostrar-nos uns personatges que vistos des de fora tenen una conducta que ens horroritzaria, però que ens els fa conèixer i estimar perquè no només són el que mengen.

El llibre de Matt Whyman comença suau i, de mica en mica, t’embolica, et fica dins de la mansió dels Savage i s’enlaira amb un embolica que fa fort. El millor és sens dubte aquest sentit de l’humor gamberro, quan es deixa anar, és quan la novel·la pren més força, punt en que el lector al·lucinat pel que poc acabar passant, passa pàgina rere pàgina sense perdre detalls.

Animeu-vos, els Savage tenen molts defectes, però qui no? Potser seria millor fer-li’s un trajo que no convidar-los (o que us convidin) a dinar, com a mínim seria més segur per vosaltres, però no us podeu perdre aquesta família estranyament entranyable. Jo espero llegir més aventures seves.


Editorial: Fanbooks
ISBN: 978-84-15745-28-0
Pàgines: 296
Preu: 14.90 € (ebook: 10.99 €)

Matt Whyman es dedica a donar consells als que l'hi demanen des de les revistes per a adolescent. Les seves columnes tracten qüestions com les xarxes socials, les noves tecnologies, les dependències o el sexe. Després de publicar un parell de comèdies per adults, s'ha dedicat al públic més jove utilitzant un humor una mica més fosc de l'habitual.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies