Diu la hipòtesi que qualsevol persona està connectada amb la resta d’habitants del món a través de sis enllaços. Us parlo de la coneguda teoria dels sis graus de separació, en la que nosaltres som els mocs d’un món que resulta ser com un mocador. Funcionaria també aquesta teoria si parlem de cançons? És una pregunta que em va venir al cap l’altre dia (no em pregunteu el perquè) i tot i que no sóc qui per demostrar-la, ningú diu que no pugui jugar amb ella. Vet aquí “6 notes de separació”, l’article que pretén convertir-se en una sèrie amb la que jugar veient i escoltant les connexions entre els temes més actuals i els que porten temps en les nostres playlists.

Per començar escollirem un dels hits actuals que acabo d’incloure en la meva llista de preferits. Es tracta de “Miss Jackson”, el primer senzill del mou àlbum de Panic! At the Disco. Un tema que resumeix molt bé el que podem trobar en el seu quart disc “Too Weird to Live, Too Rare to Die!”, que aprofito per recomanar-vos.

1º. Janet Jackson – “Nasty”

Doncs resulta que el Miss Jackson del títol fa referència a “Nasty” (1986), el hit de Janet Jackson (segon senzill de “Control”) en el que la petita dels Jackson deia: “My first name ain’t baby, it’s Janet. Miss Jackson if you’re nasty”. “Miss Jackson, Are you nasty’” preguntaven en els cors. Es veu que Brendon Urie, el cantant i guitarrista de Panic! At the Disco va ser una mica “nasty” de més jovenet (temes de faldilles) i d’aquí que bategés com a “Miss Jackson” el seu tema.

2º. Britney Spears – “Boys”

“Nasty” es va convertir en una paraula icònica en el món del pop. Però si hi ha una nasty-fan per excel•lència, aquesta és Britney Spears. Que no només va incloure un medley amb “Nasty” i “Black Cat” a la seva gira “Baby One More Time”, sinó que sempre que pot fica un nasty per aquí un altre per allà, o “s’inspira” en el seu videoclip. Això ens porta a parlar de “Boys”, la cançó escrita i produïda per Chad Hugo i Pharrell Williams inclosa en el seu àlbum “Britney” (2001). Un tema que estava pensat per a Janet Jackson, i que després d’enregistrar-la finalment es va quedar fora del seu disc “All for you”. Britney, a mode d’agraïment, va incloure aquests “gets nasty” que murmura en la tornada.

3º. Glee – “Boys/Boyfriend”

“Boys” s’ha convertit amb el temps amb tot clàssic de la Britney, fins al punt que a la sèrie “Glee” li van dedicar un dels seus numerets. Però els joves inquiets de la sèrie (i la ment perversa dels creatius musicals) van fer que el tema compartís protagonisme amb un altre que tot i que recorda en estil a les produccions de Pharrell Williams en té bastant poc a veure.

4º. Justin Bieber – “Boyfriend”

El tema era “Boyfriend” del canadenc Justin Bieber. El tema, inclòs en el seu tercer treball “Believe” (2012), va suposar un trencament amb l’estil al que fins ara ens tenia acostumats (bé, al que mai ens vam arribar a acostumar), i venia acompanyat per aquell canvi de look que deia adéu definitivament a aquell serrellet odiós. Aish! Bieber cantava “If I was your boyfriend, I’d never let you go/ I can take you places you ain’t never been before/ Baby, take a chance or you’ll never ever know” I les babies sospiraven (a crits!).

5º. N’Sync – “Girlfriend”

“Boyfriend” conté una base de club i un punteig de guitarra que recorda molt moltíssim a “Girlfriend” amb el que Justin Timberlake s’acomiadava de la seva època de ‘N Sync, cantant a les noies de la mateixa hipotètica forma que el seu mini-jo a “Boyfriend”, “’Cause if you were my girlfriend, I’d be your shining star, The one to show you where you are, Girl you should be my girlfriend .”

6º. Michael Jackson – “Girlfriend”


En una de les seves darreres actuacions els ‘N Sync van tenir la satisfacció de cantar al costat d’un dels seus ídols, potser el més gran, Michael Jackson. Era l’any 2001, ens el premis MTV. Però ni tan sols el Rei del Pop es va salvar de cantar a una “Girlfriend”. Eren altres temps, 1979, però tot i així el tema de Michael (escrit per Paul McCartney), i malgrat que per la melodia no ho sembli, era bastant més pujadet de to: “Girlfriend, You Better Tell Your Boyfriend/ Tell Him / Exactly What We’re Doin’ / Tell Him What He Needs To Know / Or He May Never Let You Go”. Apa!

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X