La instantánea
6Valoració

Andy Diggle parteix d’un telèfon mòbil per construir un thriller d’acció amb un protagonista innocent que es veu involucrat en una fosca trama. No estem davant de la idea més original de la creació però no necessitem més per passar una bona estona.

A “La instantánea” Jake Dobson es troba un mòbil al mig d’un parc. El recull amb la intenció de retornar-lo al seu propietari, però li espera una terrible sorpresa quan en  el seu interior troba imatges d’una persona morta, d’un assassinat. El telèfon mòbil comença a sonar… i això serà el principi de la fosca aventura en la qual es veurà atrapat Jake.

Andy Diggle va treballar aquest guió fa uns quants anys amb la intenció de vendre-ho a una productora per fer una pel·lícula. Va construir una història d’acció, amb suspens i una càrrega suficient de caracterització de personatges, que de fons parla de les aparences, l’engany i també del poder i com està repartit en el món actual. Però tot això es troba al fons perquè un cop acabem aquest volum presentat per Planeta deAgostini ens adonem que la intenció principal del guionista és fer un relat d’acció, espectacular i molt propi d’un blockbuster de Hollywood. El guió no es va vendre i va acabar a un dels calaixos de Diggle fins que parlant amb Jock, artista amb qui havia col·laborat a “Los perdedores”, van adonar-se que seria una bona història per un còmic.

El guió és molt entretingut, amb diversos punts de gir que mantenen l’interès i fan avançar la trama i un desenvolupament de personatges suficient tenint en compte els camins en els quals s’endinsa la història. El diàlegs son frescos i molt naturals, fan un esforç per caracteritzar correctament als joves protagonistes i establir diversos tons a mesura que es presenten nous personatges. Destaquen principalment les nombroses escenes d’acció i un final fosc, que tanca la història però obre molts interrogants i punts de discussió.

La Instantanea

Jock és el dibuixant perfecte per aquesta història, de traç fosc i molt dinàmic que complementa a la perfecció les particularitats de la trama. Retrata molt bé les escenes d’acció evitant que el lector es perdi amb narracions forçades i poca claredat,  i encara que és un dibuixant menys dotat per les expressions facials ha millorat molt en aquest àmbit i ens proporciona un retrat dels personatges convincent i creïble. El dibuixant opta per una composició de pàgina senzilla que facilita la lectura i utilitza un gran nombre de vinyetes allargades que li donen al còmic gran aparença cinematogràfica.

“La instantánea” és pur entreteniment, explosiu i que es llegeix sense fer ni una pausa. No ens sorprendrà per la seva originalitat però si per la seva solidesa i l’equilibri entre història i narració gràfica. 128 pàgines de pura adrenalina destinades a tot tipus de públic que busqui una bona història de suspens i acció.


Editorial: Planeta deAgostini Comics
ISBN: 978-84-15866-83-1
Pàgines: 128
Preu: 14,95 €
Guió: Andy Diggle
Dibuix: Jock

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies