Bits
8Valoració

El Tricicle és sens dubte un dels grans referents de la comèdia en els darrers segles. Més de trenta anys omplint teatres, fent del gest la seva eina principal i posant un somriure a cada una de les somiadores cares del seu públic. I és que anar a veure als Tricicle hauria d’estar receptat pels metges, és tan alliberador! Ara tenim l’oportunitat de gaudir del seu nou espectacle “Bits” en la seva escala barcelonina al Teatre Poliorama. De fet diuen que és el darrer espectacle de nova creació que podrem veure, així que en aquest cas parlem d’una oportunitat que no hem de deixar escapar.

L’espectacle es compon de 15 gags, en el primer dels quals en Joan Gràcia, en Paco Mir i en Carles Sans són convertits en BITS, aquella intangible unitat d’informació que alimenta el món digital (o això ens diu una veu en off i ens ho creiem). I com a BITS tenen la capacitat de a cop de ratolí passar d’un sketch a un altre. Un bon pretext que els serveix als Tricicle per fer el que els hi ha vingut en gana. Aquí la temàtica global té una ínfima importància. Un dia de pesca, una cursa de iaios, una esbojarrada compra en el súper, un càsting, un partit de futbol des de la banqueta,… tot un repertori que serveix humor ràpid i directe a un públic al que en ocasions se’l fa interactuar.

El que pretén “BITS” és aconseguir maximitzar la DGMP (la Densitat de Gags per Minut Possible), i no se si ho aconsegueixen però el que us puc assegurar és que els gairebé 90 minuts que dura l’espectacle semblen un sospir, i que abans del merescut aplaudiment final, tot just finalitzat l’espectacle, el pati de butaca sencer exclama un significatiu ooooh! (d’aquells de “quina pena que s’hagi acabat ja”).

El Tricicle en un dels gags de "Bits"

L’essència del Tricicle continua pura, tot i que en aquesta ocasió puguem escoltar les seves veus en alguna aïllada línia de diàleg. Així que els que ja els hagueu vist abans sabreu de què us parlo. “Garrick” i “Manicomi” són algunes de les referències, fins i tot recuperen algun dels seus personatges. I amb això no vull dir que no cal que els torneu a veure, si no tot el contrari. I si encara no havíeu tingut l’oportunitat, de debò, no us el perdeu. Comprovareu com d’universal és el riure. Un espectacle per a tota les edats amb el que grans i petits riuran com nens!


Es pot veure a: Teatre Poliorama
Text: Tricicle
Intèrprets: Joan Gràcia, Paco Mir i Carles Sans.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies