Arriba a Fox la nova adaptació de la llegenda del genet sense cap, “Sleepy Hollow”. Portada a la gran pantalla per Tim Burton en un llargmetratge protagonitzat per Johnny Depp el 1999, l’espectre decapitat galopa ara a la televisió, viatja en el temps enmig d’una trama que adquireix tints policíacs i apocalíptics.

“Sleepy Hollow”  ha estat una de les primeres estrenes televisives d’aquesta temporada i l’hem d’adjudicar a la Fox. Aquesta sèrie és l’aposta més forta de la cadena per a la temporada 2013-2014 i ha estat desenvolupada per Alex Kurtzman i Roberto Orci, els creadors de “Fringe”, i amb Len Wiseman (“Underworld”) darrere de les càmeres de l’episodi pilot. La sèrie és, de fet, una adaptació força lliure de la història de terror de Washington Irving, que ja va ser portada al cinema per Tim Burton en 1999 amb Johnny Deep en el paper de Ichabod Crane (que es convertia en una detectiu de mètodes força moderns per l’època). En aquesta versió televisiva, Crane, és un soldat a les ordres de George Washington que cau ferit durant una batalla i desperta al segle XXI. No mor sol, abans s’emporta el cap del seu enemic per endavant i tampoc desperta en el nou segle sense companyia, el genet sense cap l’acompanya i, de seguida, comença a utilitzar la seva esmolada destral per separar caps del nou segle.

A “Sleepy Hollow” s’hi poden tronar una mescla de referents i treballs anteriors dels seus creadors: investigació de crims estranys com a “Fringe” i tocs sobrenaturals i apocalíptics com a “Supernatural”. A la sèrie trobareu gent que ressuscita 250 anys després de mort, bruixes i dimonis que s’apareixen en somnis, una societat secreta maçona i un cavaller sense cap que és ni més ni menys que el primer dels quatre Genets de l’Apocalipsi que han d’arribar per acabar amb la humanitat.

Tom Mison es posa a la pell d’Ichabod Crane, el protagonista principal d’”Sleepy hollow”. Després de viatjar en el temps i aterrar al segle XXI descobrirà que té sobre les seves espatlles la missió d’evitar la destrucció del món, una missió de set anys (set temporades?). Al seu costat estarà l’agent de policia, Abbie Mills (Nicole Beharie), qui està a punt de sortir de la ciutat cap a l’acadèmia del FBI. El seu passat problemàtic la porta a dubtar de les seves capacitats, i tot se li capgira quan és testimoni de l’assassinat sagnant del seu company i mentor, el xèrif August Grey. Amb prou feines capaç de parlar sobre el que va veure, només una persona pot corroborar la seva història, Ichabod Crane, un fugitiu que no sembla ser-hi del tot. Tots dos hauran de resoldre misteri rere misteri, mentre s’adonen que tots els problemes es remunten a l’època dels pares fundadors d’Estats Units. Aparicions, viatges en el temps, morts sobrenaturals, dimonis, germanes retrobades i molt mes en una sèrie que potser no és la més original del món però que combina un ritme trepidant amb una bona química i carisma entre els personatges per enganxar als espectadors, cosa que han fet.

Sleepy Hollow

La cadena Fox ha encertat de ple amb aquesta revisió de la llegenda del genet sense cap ja que el primer episodi de la ficció va aconseguir reunir 10 milions d’espectadors. Eren les millors dades d’audiència de Fox en una premiere des del 2007. La sèrie que va millorar les bones audiències en els següents capítols amb una xifra que va pujar al voltant de 13 milions i clar, amb aquestes dades Fox ja l’ha renovat per una nova temporada de 13 capítols -la primera temporada també serà de tretze capítols-. La sèrie s’estrena a Fox Espanya el 7 de novembre.

“Sleepy Hollow” és una sèrie que no enganya. El primer capítol peca en la presentació poc acurada de personatges. L’escena d’època en que Crane s’enfronta al genet (encara amb cap) és una escena precipitada, feta sense excessiva cura que, de seguida, trasllada a l’espectador en el temps. Aquells primers moments tot és massa pim-pam, però els crims, els descobriments i les revelacions no deixen a l’espectador temps per buscar les errades o la falta de qualitat, simplement l’enganxa i el deixa així fins al següent capítol.

Sleepu Hollow

Potser el més destacat d’”Sleepy Hollow” és el carisma del seu personatge principal, Ichabod Crane. El seu estil britànic, la seva mirada crítica i irònica sobre el món modern i les seves reflexions desconcertant fa que sigui un personatge que cau bé des del primer moment. Seus són els moments d’humor de la sèrie. La parella que forma amb la policia Abbie Mills té la química necessària, aquell equilibri entre coses en comú i punts confrontats que fa que funcionin i que caiguin bé.

“Sleepy Hollow” no ofereix res nou. És una sèrie que s’ha d’acceptar com un entreteniment sense pretensions de capgirar el panorama televisiu. El seu esquema de morts misterioses i revelacions apocalíptiques recorda moltíssim “Supernatural”, sobretot en les primeres temporades. No seria una sèrie per grans analistes de trames, però és honesta respecte al que ofereix: acció, misteris sobrenaturals, apocalípsis a la terra i un pols d’humor. Si és això el que voleu, “Sleepy Hollow” és la vostra sèrie.SLEEPY HOLLOW

Creador: Phillip Iscove, Alex Kurtzman, Roberto Orci, Len Wiseman
Guionistes: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Phillip Iscove
Director: Len Wiseman (pilot)
Intèrprets: Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Nicole Beharie, John Cho, Patrick Gorman, Gordon Dillard Jr., Ebony Wilson, Chad Kurtz, Richard Cetrone, Clancy Brown, Richard Cetrone
Durada dels capítols:45 minuts
Data d'estrena: 16 de setembre de 2013
Cadena Emissió: FOX
Web


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies