Capitán Phillips
8Valoració

Arriba a les nostres pantalles el “Capitán Phillips”, la tornada al drama del director Paul Greengrass desprès de la seva aventura en la saga de Bourne. Tom Hanks, protagonitza el film i ens torna a demostrar que és un actor dels grans, per si algú ja s’havia oblidat.

Com no podia ser d’una altra forma, al final la noticia s’ha convertit en pel•lícula. 8 d’abril de 2009, el buc mercant Maersk Alabama, capitanejat per Richard Phillips, era segrestat per uns pirates somalis en aigües internacionals, a l’Oceà Índic, a unes 400 milles de Mogadiscio. Un atac pirata en ple s.XXI i amb els E.U.A. com a víctima. Un esdeveniment sense precedents en els darrers 200 anys, en el que fins i tot hi van participar les tropes nord-americanes. La pel•lícula estava servida.

Com acostuma a passar, abans però va aparèixer el llibre, escrit pel propi Capità Phillips amb l’ajuda de Stephan Talty i amb un títol tan sinòptic com el de “A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs and Dangerous Day at Sea”. El film veu directament d’aquest llibre, adaptat per Bill Ray, que fa reforçar la història incloent també el punt de vista dels pirates somalis, dotant-los de l’essència humana que el llibre els hi havia negat.

Tom Hanks a "Capitan Phillips"

El director, per la seva banda, aporta la seva experiència retratant fets reals. El seu estil documental ja el coneixem de pel•lícules com “United 93” (sobre un dels vols de 11S que no va arribar al seu destí) o “Bloody Sunday” (sobre la massacre del l’Exèrcit britànic a Irlanda del Nord). Un estil que li escau molt bé a “Capitan Philips”, i que potencia en l’espectador aquesta connexió que el fa compartir angusties amb el protagonista.

Rodada amb sorprenent realisme (l’equip va estar dos mesos rodant a mar obert), la pel•lícula compta també amb un ritme prou ben aconseguit com per aguantar sense marejar-nos els 134 minuts que dura. Segurament la experiència de Greengrass amb “Green Zone. Distrito protegido” i “El ultimátum de Bourne” l’ha estat de bona ajuda. Tot i així hi ha moments en que la tragèdia surt a flotació en forma de melodrama i el ritme es veu afectat. Per sort allà està Tom Hanks, aprofitant aquests moments per donar el millor de sí mateix, regalant-nos una actuació d’Òscar i fincant-nos un altre tipus de tensió dins el cos.

Fotograma de "Capitan Phillips"

Amb tot, “Capitán Phillips” està molt ben feta i es gaudeix com un film d’acció i transfons, dels que no acostumem a trobar-nos a les cartelleres. Una opció a considerar en la vostra propera visita als cinemes si no li teniu massa por al mar. Ni a Tom Hanks.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies