Comença el Festival amb la sensació habitual d’anar encara a mig gas. Cues a premsa, detalls finals de decoració i la catifa vermella a mig posar. En el programa, la pel•lícula “Grand Piano” que ha aixecat moltes expectatives i les vampires de Neil Jordan. Molta ambició en els dos títols i resultats desiguals.

GRAND PIANO

Grand Piano

“Grand Piano” comença amb uns títols de crèdit impactants amb l’excel•lent musica de Víctor Reyes. Són el preludi del que s’endevina com una hora i mitja de tensió. No podem dir que la pel·lícula ens doni això exactament.

La pel•lícula de Eugenio Mira ens explica la historia de Tom Selznick (Elijah Wood), un dels millors pianistes del món que va deixar de tocar en públic cinc anys abans per culpa d’una molt fallida interpretació. Ara torna a l’escenari per trobar-se que no necessita fer-ho bé només per recuperar el seu estatus sinó que està en joc la seva vida.

La pel•lícula transcorre durant el concert fent avançar l’acció a la vegada que Tom va interpretant les seves peces. És una proposta amb molt potencial però que lamentablement es troba amb dues coses en contra: una gran manca de tensió i un final molt irreverent i que trenca el joc proposat durant la major part del metratge.

Mira concep la pel•lícula d manera intel•ligent amb idees que recorden Hitchcock o Brian de Palma i un gran atractiu visual. Però algunes de les idees per fer avançar l’acció són una mica ridícules i no acaba d’aprofitar altres moments per atrapar l’espectador. Wood està molt correcte com a protagonista absolut i és sens dubte el millor del film.

És una llàstima que “Grand Piano” falli en algunes de les coses bàsiques que ha de tenir una pel•lícula d’intriga d’inspiració clàssica però també cal dir que Eugenio Mira demostra bon gust i talent i hem d’estar atents a les seves feines futures.

 

UPSTREAM COLOR

Upstream Color

“Upstream Color” em genera fascinació i incredulitat a la vegada i, també cal dir-ho, m’emprenya molt. Es el típic producte que es recolza en un imaginari potent per construir un món mancat de coherència. Ho deixa tot en mans de la connexió emocional per no acabar d’explicar-te una historia amb cara i ulls.

La pel·lícula ens presenta com una dona que ha estat segrestada topa amb un home. Tots dos s’adonen que semblen ser víctimes del mateix experiment. Els dos buscaran un lloc en el qual poder reconstruir les seves vides.

“Upstrean Color” no aprofita tots els seus elements, deixa moltes coses per explicar perquè no sap com fer-ho i vol impressionar amb el seu tractament de la imatge i el so. Són dos punts a favor però el global es fa una mica avorrit i molesta perquè deixar les coses a mitges és el més fàcil. No us recomanaria que perdéssiu el vostre temps.

 

BYZANTIUM

BIZANTIUM

Neil Jordan ens convida a veure una història de vampirs diferent. De gran inspiració romàntica i gòtica, “Byzantium” és una pel•lícula elegant i emotiva però sense oblidar la sordidesa.

Dues dones, Clara i Eleonor, es muden a un hotel a prop del mar amb la intenció de guardar el secret de la seva longeva vida. Tenen formes de comportar-se totalment diferents i això posarà en perill la seva existència.

Fidel al seu estil, Jordan presenta una història que, tot i que està basada en un relat, porta al seu terreny i ens recorda a les seves produccions anteriors. La narració és pausada, se centra en els detalls i inclou múltiples flashbacks. El més positiu és que tot queda explicat i arrodonit, un luxe si comparem amb les anteriors pel•lícules del dia. El més negatiu és la inherent lentitud i l’excessiva utilització de la veu en off.

Saoirse Ronan i Gemma Arterton interpreten a les protagonistes amb precisió, remarcant les diferencies entre elles i la seva feina és bàsica per tal que la historia funcioni i sigui creïble.

“Byzantium” no decep, té algun punt que mereix una revisió però ofereix una història immersiva i, afortunadament, més drama que sang i fetge.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies