Caníbal
5.9Valoració

Carlos, el sastre protagonista del “Caníbal” de  Manuel Martín Cuenca té una manera molt especial de demostrar la seva atracció per una dona. Aquest “Caníbal” és un film eficaç en les formes que potser peca en el fons, però amb una impressionant interpretació d’Antonio de la Torre.

“Caníbal” ens porta el retrat de Carlos, un sastre de gran talent, meticulós, pulcre i solitari que mostra la seva atracció cap a les dones d’una manera molt particular i molt poc agradable per a elles: les mata, les trosseja, les guarda a la nevera i se les menja. És un home de rutines: casa seva, el seu taller de confecció i la cabana a la muntanya on executa els seus crims. L’aparició d’Alexandra a la seva vida i, posteriorment, la de la seva germana Nina, li desmunten la rutina, els esquemes, i el seu no implicar-se amb ningú.

El film de Manuel Martín Cuenca és perfecte en les formes i una mica menys en el fons. Comença amb una llarga escena en pla fix que tensa al no saber exactament que passarà -i per ganes de què algú mogui la càmera d’un cop-, per enllaçar amb una escena que mostra de manera precisa i perfecta al personatge d’un cop de ploma: un caçador fred i sense sentiments. Martín Cuenca tot el que mostra, ho fa a la perfecció. Ho fa amb ritme lent, amb accions repetides perquè el personatge protagonista és un home de costums, precís, pausat. Aquest Carlos, el caníbal, és interpretat a la perfecció per Antonio de la Torre que crea un personatge que atreu i repel a parts iguals.

Caníbal Antonio de la Torre

Hi ha films, com aquest, que insisteixen en mostrar un instant en la vida d’un personatge i deixar de banda explicar-lo de manera global. Com arriba Carlos a ser com és? En quin moment decideix que la millor manera de posseir el que desitja és menjar-s’ho? Les formes estan bé, però i el fons? Hi ha gent que no necessita que li expliquin el personatge. Potser no cal una fitxa completa del personatge però sí unes nocions bàsiques que mostrin més enllà de l’instant. Això és el que li falta a “Caníbal”. Pels que acumulen films i sèries de psicòpates i assassins en sèrie, als qui els agradi ficar-me a la ment de l’assassí, segurament els deixarà una mica insatisfets aquesta mirada superficial del sastre caníbal i el film no els acabarà de satisfer com caldria.

“Caníbal” és un film amb una forma de luxe que manté massa a distància a l’espectador respecte del personatge. Una aproximació a la ment de l’assassí que es queda en la superfície, en l’instant, malgrat tenir un gran personatge interpretat de manera magistral.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies