Taxi... al TNC!
5Valoració

Del 2 al 6 d’octubre hem pogut gaudir de l’espectacle Taxi…Al TNC!, un espectacle de varietats que ha servit per fer la presentació oficial de la temporada teatra al Teatre Nacional de Catalunya i que alhora ha servit per a recaptar fons per al Programa Apropa Cultura, un programa que fa possible que les persones en situacio de risc d’exclusió socia puguin tenir accés als equipments culturals.

El TNC obre nou cicle, sota la direcció de Xavier Albertí (a qui veurem en un paper molt interessant a Taxi… al TNC!) i per a fer la presentació de la nova temporada, ha volgut fer una mena de declaració de principis, apostant per recuperar el gènere de la revista, un espectacle de varietats que triomfava a començaments del segle passat a Barcelona, i on es destacava la ironia, la picardia, les plomes, els lluentons i les cuixes. Així doncs, a Taxi…Al TNC trobarem a reconeguts actors el panorama nacional fent un gènere diferent al qual ens tenen acostumats. Números curtets, la majoria musicals, que aniran unint-se sense cap més criteri que la comèdia i la diversió. Ja ho avisen que les varietats és un calaix de sastre on tot hi té cabuda, i això és el que trobarem, una mica de tot.

L’espectacle en el seu conjunt és irregular. No hi ha connexió entre els números musicals (excepte la veu en off de Jordi Boixaderas que els va presentant) i tampoc hi ha una qualitat excepcional en els mateixos; però s’aguanta perquè es dinàmic i fa gràcia veure personatges com el Lluís Homar o la Nora Navas fent un tipus de coses a l’escenari a les que no ens tenen acostumats.

Tot i amb això, m’agradaria destacar per la seva qualitat i originalitat l’espectacle d’Animal Religion, música i contorsió excepcional que us deixarà amb la boca oberta i amb ganes de veure més. I l’orquestra, que a més de la seva especial directora, va fer molt bona feina.


Es pot veure a: Teatre Nacional
Text: Lluïsa Cunillé, Josep Maria Miró, Xavier Pujolràs

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies