Supreme
8Valoració

L’any 1996, un dels nostres guionistes preferits -i un dels més boixos també- agafava per la capa a Supreme per convertir-lo en el protagonista de tot un homenatge al còmic clàssic.

El Supreme d’Alan Moore és pur arquetip, gran, amb capa, vola,… és a dir, no deixa de ser una versió de Superman per a la Image Còmic, i de fet només va ser això en els primers 40 números de l’etapa pre-Moore. Però quan Alan Moore es fer càrrec del guió va aprofitar la imatge arquetip de Supreme i la càrrega simbòlica que hi implica, però va fer un “reset” a la història, com si els 40 números previs mai haguessin existit. De fet el número 41 ens presenta a un Supreme sense memòria, fins i tot sense passat, com un ésser de generació espontània que avança per la història creant passat i futur. Una paranoia temporal que fa que Supreme acabi definint-se a sí mateix a través dels seus viatges en el temps, interdimensionals i extradimensonials durant les seves aventures.

És precisament aquests viatges temporals el que faciliten a Moore fer un dels millors homenatges al còmic clàssic de superherois que he pogut veure mai. És el perfecte manual d’història del superheroi però també del còmic en sí mateix, i Moore n’és conscient i ho potencia. Personatges antiquats que evolucionen com també ho fan les estructures de guió que segueixen o fins i tot el tipus de dibuix i color. Procés “evolutiu” pel qual Moore ha comptat amb la col•laboració de dibuixants com Joe Bennett, Rick Veitch, Alex Ross o Chirs Sprouse, que fan una gran feina però que queda en un segon terme davant la complexitat de la trama, un pel costosa de seguir al principi (més per la forma que pel contingut, que també), però que despertarà una gran fascinació en el lector ben aviat, una vegada s’entenguin quines són les regles del joc i en quina lliga s’està jugant. Un joc, en tot cas, apte per a tots els públics. Una bona opció per qui vulgui introduir-se en el món del superheroi i tot un goig per als més aficionats.

Vinyeta de "Supreme" d'Alan Moore

Ara Random House Mondadori, a través del seu segell DeBols!llo, ens ofereix l’oportunitat de tenir tots els números de Supreme d’Alan Moore en un bonic pack de dos volums. I tot i que s’ha de dir que el segon resulta una mica menys esplèndid, en conjunt l’experiència ben és mereix els gairebé quaranta euros que val el pack. Sentit de l’humor, meta-còmic i giravolt mental, aquests són els veritables poders d’aquest Superman vestit de blanc.


Editorial: Debols!llo
Pàgines: 256+256
Preu: 39,95 €
Guió: Alan Moore
Dibuix: Joe Bennett, Rick Veitch, Alex Ross, Chirs Sprouse

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies