Jobs
5Valoració

Hi havia moltes coses que jugaven a favor d’un biopic de Steve Jobs: figura controvertida, gran importància en el desenvolupament de la tecnologia, vida plena de grisos. Per això sorprèn que el resultat sigui una pel·lícula tan convencional, més pròpia d’un migdia a Antena 3 que d’una sala de cinema.

La història ens apropa a la figura de Jobs, especialment al procés de creació d’Apple. La història que mostra com un jove Jobs, acompanyat de Steve Wozniak, creen un dels grans gegants de l’actualitat al garatge del seu pare ocupa gran part del metratge. La part final de la pel·lícula ens narra la seva caiguda en desgràcia i posterior retorn a la companyia que va crear.

“Jobs”, per tant, no cobreix tota la vida del protagonista, especialment no s’apropa als seus darrers anys d’èxit i reconeixement. Se centra principalment en la presentació d’una persona que creu que una tecnologia diferent i més propera és possible, sense mirar al competidor. Els valors positius de Steve Jobs estan clarament presents al film: la tenacitat per construir una empresa des de zero sense el suport de gairebé ningú, el seu geni a l’hora de preveure necessitats futures per part del consumidor, la seva determinació per unir tecnologia i bellesa… Les virtuts de Jobs i tots els seus grans moments apareixen a la cinta, que en alguns moments adopta un to massa publicitari i afalagador cap a la figura que intenta retratar. Si bé és cert que també intenta reflectir els nombrosos defectes del personatge, es queda lluny a l’hora de fer un retrat equilibrat que es prengui seriosament tos els grisos de la figura. La pel·lícula és poc subtil, tot està massa mastegat i no hi ha cap moment per la reflexió: veure Jobs llençant un discman perquè no funciona o com defuig les seves responsabilitats personals i familiars ens deixa completament indiferents, a causa del to pla que han triat guionista i director.

Jobs

El treball dels actors, en contraposició amb el del director, és notable. Començant per un Ashton Kutcher que aprofita certes semblances físiques amb el personatge per imitar gestos i actituds i continuant amb actors com Dermot Mulroney, Josh Gad, Lukas Haas o Mathew Modine que construeixen molt convincentment tot l’univers d’individus, amics i enemics, que hi havia al voltant de Jobs.

“Jobs” arrisca poc, dona poc a l’espectador i, en conseqüència, deixa poc marge a la discussió. Potser l’únic que es pot discutir és si era necessari o no dedicar-li una pel·lícula al fundador d’Apple. Tots estarem d’acord que, en tot cas, es mereixia una pel·lícula millor.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X