Blue Estate
8Valoració

Amb la idea original de Viktor Kalvachev i Kosta Yanev -i guió d’Andrew Osborne- l’editorial DIBBUKS ens presenta aquesta nova col·lecció que farà les delícies dels fans de les històries criminals més trillades, més salvatges. Pur neo-noir amb tots els ingredients que fan que els seguidors d’aquest gènere ens ho passem molt i molt bé.

Pràcticament tot el llibre és una gran presentació de personatges, així que farem un resum sobre això: sembla que el nexe en comú, el personatge central, és Roy Devine Jr. Fill d’un condecorat policia, cinèfil, i el detectiu privat més cutre de tota la ciutat. Estan el matrimoni format pel famós actor Bruce Maddox (un res dissimulat homenatge a Steven Seagal) i l’alcohòlica Rachel Maddox. Bruce fa tripijocs amb la màfia russa i abusa de Rachel. Aquesta s’entén amb un tal Jhonny, qui diu ser el seu company d’alcohòlics anònims, però òbviament és alguna altra cosa. Tenim també a Vadim Petrovich. Aquest Vladimir Putin dels còmics és un mafiós obsessionat amb el cinema, i té tan mal gust a l’hora de produir films com a crueltat torturant a la gent. Vadim té una nova amant, la capritxosa Vassilina, qui treballa en el nou film de Bruce Maddox.

Dins de la màfia italiana trobem al boig i torpe Tony Luciano, qui treballa per a Don Luciano, un temut capo. Tony té un local de strip-tease on balla la sensual i addicte a la cocaïna Cherry Popz. La ballarina està casada amb el germà de Rachel Maddox, el perdedor Billy. I finalment trobem a un personatge d’allò més divertit, Alyosha. També conegut com el lleó, va ser enxampat per la policia en una batuda i ara treballa per a ells…

Com podreu comprovar -i com bé resa la contraportada del còmic-, un càsting digne d’un film de Guy Ritchie.

És difícil dir un simple m’agrada o no m’agrada. És una sèrie regular molt oberta i aquest còmic en format prestigi presenta els quatre primers números. Sense poder aprofundir en ella no saps molt bé quin horitzó té. Els personatges abans comentats tenen molt bona pinta, hi ha molta mala llet en l’ambient i dóna la sensació que podrem viure en el futur alguna cosa amb un entorn narratiu interessant. Profund dins del seu context. És clar que no és “100 balas” o “Scalped”, però és que no pretén ser-ho. Dóna la sensació que serà un molt bon divertiment. I dóna la sensació que aquesta sèrie es pren molt poc seriosament a si mateixa, està repleta d’un humor molt molt negre

Vinyetes de "Blue Estate"

Un dels aspectes positius d’aquesta sèrie és la llibertat creativa que s’atorga a si mateixa. No té perquè agradar-te, però crec que sabràs ràpid si et molesta la seva testosterona, la seva violència, les seves escenes sexuals o de tortura. Els personatges consumeixen cocaïna i beuen com si s’acabés el nom i té pinta que les relacions entre ells cada vegada seran més extremes. És clar que si en la presentació es comporten així de salvatges, no vull imaginar-me com serà el desenllaç. O millor dit, no vull imaginar-m’ho perquè tinc unes ganes boges que arribi.

Un altre aspecte a destacar, i és el que més sorprèn, és la seva aposta visual. Cadascun dels nombres està creat per quatre dibuixants, vas llegint el còmic amb aquests salts visuals que produeixen una certa sensació de canvi d’escenari, de certa borratxera visual que, i aquesta és la part nova, no produeix en cap moment una interrupció en la narrativa. Simplement ho vas gaudint, assaborint-ho. No es molt bé si és fruit de l’entintat o de la coordinació entre ells, però sorprèn molt gratament aquest esforç i treball en equip. Tenim els llapis de Viktor Kalvachev, Toby Cypress, Nathan Fox, Robert Valley i Paul Maybury. No volgués oblidar les magnífiques portades del propi Kalvachev, que vénen ben recopilades al final del tom, juntament amb un petit sketchbook.


Editorial: Dibbuks
ISBN: 978-84-15850-07-6
Pàgines: 120
Preu: 14 €
Guió: Andrew Osborne
Dibuix: Viktor Kalvachev, Toby Cypress, Nathan Fox, Robert Valley i Paul Maybury.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies