Tú eres el siguiente
6Valoració

Arriba el que s’ha venut com una de les propostes més estimulants del cinema de terror (subgènere slasher), una pel·lícula de plantejament típic que destaca pel punt salvatge d’algunes de les morts i per la noia protagonista. Més enllà d’això, una pel·lícula que ja hem vist mil vegades.

La familia Davison, formada pels pares i els quatre fills amb les corresponents parelles, es reuneix per celebrar els 35 anys de casats dels progenitors. La nit comença amb petits enfrontaments entre els fills i un ambient una mica tens. La tensió creixerà quan uns individus disfressats amb caretes d’animals comencen a atacar i matar un per un els membres de la família.

Darrere d’aquest plantejament no hi ha res de nou. Una història poc original dona peu a un desenvolupament més o menys habitual que introdueix un parell de girs de guió que intenten ser sorprenents. Ho intenten sense aconseguir-ho, especialment el primer que es veu venir des del començament de la història. El que sí aconsegueix la pel·lícula és mantenir a l’espectador enganxat a la butaca i canviar una mica les regles del joc en la segona part del metratge. Un replantejament radical, en el que els perseguidors es converteixen en perseguits,  amb una heroïna pròpia de les més conegudes pel·lícules d’acció, és el més interessant d’una pel·lícula que promet més que dona i que té més incoherències del que seria desitjable en una història tan senzilla.

Tu eres el siguiente

Adam Wingard fa un treball més que correcte, amb una planificació d’escenes on hi ha més tensió que ensurts. El director no perd el temps en intentar crear llaços emocionals amb tots els protagonistes: la majoria no interessen i no cal dedicar-los més que un parell de minuts. En canvi, Wingard vol que ens identifiquem amb Erin (Sharni Vinson), la noia que s’enfronta a la situació de manera freda i intenta donar-li la volta a tots els principis més obvis de les morts de les pel·lícules de terror. És la gran heroïna, però una heroïna amb molts grisos com pretén mostrar el terç final del film.

Les actuacions són, en general, funcionals, al servei d’una història que no necessita massa talent. L’única que s’esforça més és Sharni Vinson, que dona vida a una protagonista que pateix però que s’enfronta amb intel·ligència a la tragèdia que està vivint. El carisma del personatge (i de l’actriu) facilita la connexió de l’espectador amb tot el que es narra a la pantalla, convertint-se en l’element més valorable de la història.

“Tú eres el siguiente” és una pel·lícula típica que agradarà als seguidors del gènere. Si la comparem amb “The Conjuring” surt perdent però sent objectius està molt per sobre del que ens acostuma a arribar dintre del gènere. Li podeu donar una oportunitat si voleu patir una mica i passar una estona bastant divertida.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X