Explica la llegenda, i la biografia oficial, que el nom Duncan Dhu ve de l’admiració que el cantant Mikel Erentxun sentia per un personatge literari escocès. Gairebé tres dècades després de la seva creació, torna com “Els immortals” – un altre referent fictici escocès-, una de les bandes espanyoles de referència dels 80 i dels 90. Torna Duncan Dhu.

Mikel Erentxun i Diego Vasallo han triat la seva ciutat, Donostia, per presentar nova gira i disc, una set box titulada Duncan Dhu “1”. Una caixa que conté a més de dos recopilatoris dels seus grans èxits, un EP de sis noves cançons sota l’epígraf de “El Duelo”.

Erentxun i Vasallo han tocat davant periodistes i amics com els components de La oreja de Van Gogh sis temes – la mítica “Cien Gaviotas” i noves composicions com “El Duelo” i “Cuando llegue el fin”. La gran sorpresa ha estat al final quan han convidat al tercer component original del grup, a l’ex bateria Juan Ramón Viles, a l’escenari per tocar “Casablanca”.

Abans havien hagut d’interrompre el miniconcierto quan han “callat” els micròfons en la segona cançó. “Ara si que torna Duncan Dhu de debò” ha dit Mikel Erentxun, quan han solucionat els problemes. Estaven acompanyats per Karlos Aranzegi en la bateria i Joseba Irazoki en la guitarra, baix i banjo. És precisament l’excel·lent músic navarrès Irazoki – que girarà amb ells- el que dóna el toc més country al renovat Duncan Dhu.

duncan-dhu1

La tornada del duo ve d’una suculenta oferta per actuar a Mèxic on arrencarà la gira el 7 d’octubre. “Una oferta que va pesar en aquests temps de crisis”, diuen. Però el projecte ha guanyat pes a aquest costat de l’Atlàntic. Mentre estan sense tancar més dates en Latinoamerica, augmenten les espanyoles. Als tres concerts originals, s’han afegit altres set. Entre altres, oferiran una actuació en el Palau de la Música de Barcelona el 8 de novembre.

Per la gira han preparat 28 temes, entre ells, alguns clàssics com “Una calle de Paris” o “Esos ojos Negros”. Però Mikel Erentxun volia recordar que “tocarem per primera vegada 12 temes, sis de “Crepusculo”, el nostre anterior disc que mai hem tocat en directe i els sis nous de “El Duelo”.

Erentxun afirma que els nous temes recorden musicalment als començaments del grup, encara que han passat “pel filtre” dels anys. “Hem perdut frescor i innocència i hem guanyat sentit del ridícul i experiència”, confessa. I reconeix “hem recuperat l’afinitat musical que ens va unir en 1984 el que ha permès aquest retorn”.

Cap dels dos ha volgut confirmar si això és un retorn puntual o tindrem “Duncan Dhu” per a estona. “Parlarem al gener, quan acabi la gira” ha dit Vasallo.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies