Euromalson
7Valoració

Algú s’ha cruspit la classe mitjana

Aleix Saló torna a la càrrega, armat fins a les dents de la seva ironia, el seu humor i la seus dibuixos, pels que sembla que  cada vegada necessita treure més punta als seus llapis. Desprès de les seves creuades d’èxit a “Españistán” i “Simiocràcia”, ara el seu camp de batalla s’amplia, i des del Sud fins al Nord toca veure-se-les amb Europa de teló de fons, i el teló com a protagonista.

“Euromalson, Algú s’ha cruspit la classe mitjana” desmunta els mites que envolten Europa, apunta qui en són els responsables i quines són les claus de la crisi que viu l’eurozona, i ensenya com tot això està acabant amb la classe mitjana. Una mica d’història, una mica d’anàlisi, una mica de crítica, i molt de síntesi. I és que un dels punts forts d’aquest noi és el seu poder de síntesi, amb poc menys de 200 pàgines et fa entendre tantes coses i d’una forma tan divertida que la falta d’aprofundiment en segons quins temes queda en segon pla. Val a dir que no estem al davant de cap tesina ni totxo de novel·la històrica, i que Aleix es val de la seva llibertat artística quan li ve en gana, però sempre sense sortir-se’n del test.

Com en tot, l’experiència és nota i el dibuix d’Aleix Saló guanya en matisos i efectivitat, i manté tota la seva frescor i estil. Tot i que l’envergadura del tema fa que hagi perdut una mica el pes i gust que tenia en els seus treballs anteriors. Perd pes a favor del text, al que necessita recórrer més sovint, i de gust potser és menys àcid, amb racions de riures més petites. I és que la crisi afecta a tot!

Vinyeta de "Euromalson. Algú s'ha cruspit la classe mitjana".

Com va fer amb “Españistan” i “Simiocràcia”, juntament amb la publicació d’aquest Euromalson, l’Aleix ha preparat també el curtmetratge que serveix de booktràiler i esplèndida publicitat. I vet aquí la segona cosa que (desprès del seu poder de síntesi) sempre m’ha sorprès de l’Aleix, la seva relació amb la xarxa, com un matrimonier que ha aconseguit que paper i ciberespai facin migues, fent triomfant el contingut sobre el suport. Com també ho demostra la publicació del llibre en format E-book, per només 2,99 €. Aquest és el booktrailer, tot un curtmetratge!:

“Euromalson, algú s’ha cruspit la classe mitjana” va sortir a la venda de cara a la passat Sant Jordi, però és una lectura fantàstica per aquest estiu. En format de butxaca, amè, interessant, divertit, ple de substància però de fàcil digestió. Ideal per ser cruspit a la platja, la piscina o a la gandula de la terrassa. A més, desprès del panorama desolador que es presenta en el llibre, un capbussada no us anirà gens malament.


Editorial: Debols!llo
ISBN: 9788490323601
Pàgines: 192
Preu: 9,95 (E-Book: 2,99 €)
Guió: Aleix Saló
Dibuix: Aleix Saló

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies