Desig Jam
7Valoració

“Desig Jam” sorgeix d’un dels cursos de l’Obrador d’Estiu de la Sala Becket. Vuit actors i vuit directors, dirigits per Neil LaBute, es tanquen durant trenta-sis hores per escriure, assajar i posar en escena vuit monòlegs. Trien com a tema central “El Desig”i el resultat és el que estem veient aquests dies de juliol a La Seca Espai Brossa.

Vuit personatges, vuit històries diferents, totes partint de la mateixa paraula: desig. Un desig que ens empeny i ens paralitza, que ens mou i que ens porta a fer coses que mai hauríem pensat. Desitjos hi ha de molts tipus i és això el que explora “Desig Jam”, proposant-nos diferents situacions que són més del que semblen.

Estem davant d’un espectacle d’estructura senzilla però amb una gran elaboració de fons. Una posada en escena sòbria amb els actors davant del públic i només una cadira sobre l’escenari és el marc en què se succeeixen les diferents històries que acaben construint un tot més gran i reflexionant sobre la naturalesa humana. Com sempre passa en aquest tipus de produccions, hi ha idees millor desenvolupades que altres però el nivell mitjà és notable amb alguns moments d’excel·lència. El  més interessant és que un cop acabada l’obra, l’espectador té davant seu una gran quantitat de temes sobre els quals reflexionar i parlar amb els seus acompanyants i amics. És una obra viva perquè permet seguir parlant sobre el desig i totes les seves implicacions a partir de tot el que els actors ens expliquen sobre l’escenari.

Aquesta vida és possiblement conseqüència de la forma com van estar creades les peces: en un ambient molt orgànic, de col·laboració i d’explotació de diferents sensibilitats. Això es nota a l’escena perquè els actors, encara que no comparteixen cap moment, sí que mostren una complicitat que es respira a la sala, principalment gràcies al desig, un sentiment que els uneix amb independència de les variades cares que pot prendre.

Desig Jam La Seca Espai Brossa

Els textos estan ben escrits, encara que abusen una mica del “final amb interrogant”. És comprensible perquè tenen una durada molt curta i han d’explicar una història que pugui sorprendre l’espectador però hi ha històries que resolen això amb més encert. El repartiment dona vida a aquests textos amb naturalitat i versemblança. És un treball global molt matisat, amb algunes irregularitats que queden finalment compensades. Hi ha moments per riure i instants d’emoció i tots ells estan perfectament interpretats pels vuit actors.

“Desig Jam” és un producte fresc que ens fa passar una bona estona i ens permet parlar i reflexionar. Un espectacle diferent, de curta durada, i totalment recomanable. Aneu amb els vostres amics, gaudiu dels vuit textos i després, durant el sopar, parleu dels vostres desitjos més íntims.


Es pot veure a: La Seca Espai Brossa
Text: Noemi Carrasco, Marc Guevara, Marta Solé, Nan Vidal, Alberto Ramos, Niclas Johansen, Joan Yago, Jumon Erra
Intèrprets: Damià Plensa, Marta Bayarri, Vanesa Segura, Joan Sureda, Mireia Gubianas, Carles Algué, Annabel Castan, Pep Ambròs i la col·laboració especial de Marc Guevara

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies