El rei de la soledat
7Valoració

La Seca Espai Brossa programa tots els dimecres de juliol “El rei de la soledat” de Xavi Bobés, un espectacle visual on l’artista ens introdueix en un viatge per un món simbòlic ple d’objectes i pedaços de memòria que permeten múltiples interpretacions.

Descriure l’espectacle de Bobés és complicat perquè no té cap fil argumental. A l’escenari un espai únic, que sorgeix de la realitat però es retorça per convertir-se en un territori sorgit d’un altre món. Dintre d’aquest espai, un individu interpretat per Xavi Bobés és el rei d’aquest mon, qui controla els diferents elements de l’escenari, qui juga amb els variats objectes que van apareixent per tots els racons i qui tracta d’evocar sensacions i emocions en l’espectador. Com un Petit Príncep extreu reflexions sense paraules i atreu l’ull de l’espectador cap a nines trencades, dinosaures mecànics, caixes registradores o escales que van al més enllà.

“El rei de la soledat” elabora un món de sensacions sense cap intenció de teixir un argument convencional. L’espectador pot interpretar de diferents maneres les evolucions de Bobés per l’escena i l’ús que fa dels diferents objectes. Tot es vàlid en aquest món de soledat, un espai lliure on Bobés és el rei però els espectadors també. L’evolució del temps, els records, el passat, la malenconia, la creació i el poder dels objectes en les nostres vides són alguns dels temes que es poder copsar a les diferents parts de l’espectacle. Ens portarà al cap igualment altres móns visuals ben especials, com els de George Méliès o Dave McKean. Però hi ha molts més, tants com espectadors i vivències es trobin asseguts a les butaques.

El rei de la soledat Xavi Bobés

Aquest tipus de teatre, complex pel públic amb poca experiència en l’escena menys convencional, ha de tenir molta cura de les principals dues bases amb què compta: el disseny visual i el so. “El rei de la soledat” és un espectacle molt cuidat amb un escenari de disseny espectacular dintre del minimalisme. L’oficina-llar-món on Bobés viu i treballa és un espai ple de misteri i de racons dels quals pot sorgir l’element menys inesperat. Combinat amb un bon joc de llums i projeccions, es transforma un entorn fet amb taules i calaixos en un país de somni o de malson.

L’altre element que podem destacar és el muntatge sonor de Julià Carboneras. Treballat fins a l’últim detall, les mans de Carboneres destil·len un so ple de cos, que t’envolta i té una presència real a la sala, que fa mal a estones i que evoca records en altres acompanyant i fent créixer tot el que veiem sobre l’escenari.

“El rei de la soledat” és una obra per espectadors valents que vulguin enfrontar-se a reptes reconfortants, però sobretot que es puguin relaxar i deixar-se portar per les sensacions que apareixen a sobre de l’escenari. Un gran esforç de Bobés, Carboneras i la resta de l’equip que mereix una bona resposta per part del públic. Perquè el teatre té moltes facetes, totes elles vàlides i molt necessàries.


Es pot veure a: La Seca Espai Brossa
Intèrprets: Xavier Bobés, Julià Carboneras

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X