Arriba l’estiu, el juliol, la calor… i és inevitable pensar en una de les cites més característiques d’aquest moment: un cop més el Monegros Desert Festival ja està aquí. Arriba amb la edició número 19.

Els Monegros segueix sent una aventura que mereix la pena conèixer; una peregrinació cap a un territori hostil, la climatologia, pols, el sol, lluny de la civilització…  20 hores de música que ofereix un repte a tots els participants, diversió assegurada, altíssima qualitat en la música, no només techno sinó també hip-hop, schranz, drum’n’bass i altres estils musicals.

Aquest any el festival es concentra en una jornada, amb un cartell on destaquen noms com:

Underworld

Karl Hyde i Rick Smith, Underworld

El grup britànic, format per Karl Hyde i Rick Smith que va comptar en els seus inicis amb el Dj Darren Emerson, és una banda de música electrònica que ha gravat junts des de 1980. Durant el seu llarg recorregut professional han enregistrat 8 àlbums d’estudi a més a més de diverses compilacions i àlbums en viu; el 1996 van dotar de música la pel·lícula “Trainspotting” amb el seu tema més conegut “Born Slippy”. Aquest any seran caps de cartell al Monegros Desert Festival durant el qual realitzaran un show exclusiu.

Justice DJ Set

Justice DJ Set

El duet francès de música electrònica amb fortes influencies del Rock & Roll composat per Gespard Augé i Xavier de Rosnay ha sigut un dels grans protagonistes del segell mundialment conegut com Edbanger. Aquest any es té l’honor de comptar amb ells com un dels cap de cartell del festival. La diversitat i la qualitat musical estan assegurades.

Vitalic VTLZR

Pascal Arbez, més conegut com a Vitalic

Pascal Arbez, més conegut com a Vitalic, és un d’aquells grans noms que ha contribuït a aproximar l’electrònica a tots els públics amb temes que els van fer mundialment coneguts com “La Rock 01” i “My friend Dario“. L’octubre de 2013 van reapareixer amb “Rave Age” un projecte que es va estendre més enllà dels límits de la música i que pren en els seus directes una força inusual en forma d’experiència audiovisual sota el sistema VTLZR. VTLZR és un show amb un conjunt de llums en sincronia i un disseny que compta amb el recolzament de 1024 Arquitecture, una de les agències de disseny més sofisticades de França. Ritmes banyats en lliçons dels vuitanta, reminiscències del techno i hard techno i la visió per unir el rock els han convertit en un dels noms més forts de l’electrònica mundial.

Dave Clarke

Dave Clarke

Hip hop, acid, tecno, house, disco, electro, Dave Clarke s’ha atrevit amb tots els estils per composar les seves mescles, fins i tot el rock i el heavy metal. Porta més de mitja vida dedicat a la música de ball, ja sigui com a dj, productor, remesclador, presentador de radio o disenyador.
La seva trilogía ‘Red1, 2 i 3’ va fer que el seu nom comencés a sonar amb força entre el públic del techno i l’electrònica. Des d’aleshores s’ha anat forjant un prestigi com un dels millors djs del món i gent com Chemical Brothers, New Order, Inner City o Death in Vegas han acudit a ell per reversionar els seus temes.

I d’altres mestres com:
Public Enemy, Dj Murpy; Frank Kvitta; Marco Carola; Nero; Pet Duo; Surgeon; Richie Hawtin; Paco Osuna,  i molt, molts més.

DesART

Complementant l’experiència única d’aquest festival, des de l’any passat Monegros Desert Festival ens brinda la presència de companyies d’animació, unides sota el nom de DESART, que afegeixen a la rave foc, performances, disfresses, sorpreses i molt més.

Les companyies més destacades que ens acompanyaran en aquesta edició són:

La Fura dels Baus. La companyia fundada al 1979, i sempre en constant evolució en el camp de les arts escèniques participarà a través de “El Caballo”, una  construcció de més de 16m d’alçada on són necessaris 10 operaris per donar-li moviment.

Close Act Theatre. És una companyia holandesa de renom internacional de les arts de carrer especialitzada en l’impacte visual, la transformació i la sorpresa. Portaran el seu espectacle Saurus, amb bèsties gegants i juganeres de la prehistoria que cobren vida a través de la multitud, en busca d’aliments per calmar la gana.

Planète Vapeur. Grup francès especialitzat en la creació de grans carrosses pel carnaval de Niça, l’origen del qual es remonta a tres generacions de constructors. En aquesta edició presentaran “Dragon”, inspirat en el món de les llegendes medievals i els éssers mitològics. Un drac de 22 metres que pot alçar-se fins 10 metres, espectacular i mòbil, transportarà al públic a un món primitiu o futurista on criatures a la vegada terribles i fantàstiques dominaven la terra.

Comediants. Col.lectiu format per actors, músics i artistes de tota mena dedicats al món de la creació des de 1971. Per aquesta edició de DesArt han desenvolupat “El combate: el fin de una era” en primicia pel festival. Es tracta d’un combat que representa la lluita entre la sequera i l’aigua en el que, a través de diferents elements, s’escenifica la lluita entre ambdós.

Les Chymeres. També provenen del Carnaval de Niça i aquest any visiten el festival per presentar “Aquatica”, una creació inspirada en el món submarí. Dos grans peixos de quasi 5 metres i 4 meduses que volen molt alt conformen una fàbula fantàstica on les criatures floten com si es trobessin en un gran mar. Utilitzant tècniques inflables i efectes especials, aconsegueixen un resultant visual sorprenent.

Informació pràctica

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X