The purge: La noche de las bestias
5Valoració

Imagineu que una nit a l’any el crim està permès. Cap autoritat us impedirà que us encarregueu d’aquell a qui teniu tantes ganes. És la purga anual, és la nit de les bèsties i teniu permís per matar.

El crim causa estralls als Estats Units i les presons estan plenes, de manera que el govern decideix que una nit a l’any, durant 12 hores, qualsevol activitat criminal, fins i tot, l’assassinat és legal. No es pot trucar la policia i els hospitals no admeten pacients, de manera que els ciutadans han d’arreglar-se-les tot sols perquè cometre un delicte no està castigat. Aquella és la nit de purgar l’odi, la nit de les bèsties.

Aquest és el plantejament de “The Purge: La noche de las bestias”, la segona pel·lícula de James DeMonaco com a director després d’”Staten” i on és també guionista, està protagonitzada per Ethan Hawke i Lena Headey. “The Purge” arriba a Espanya després de multiplicar per 20 en la taquilla nord-americana el seu ajustat pressupost de tres milions d’euros. El film està situat en un futur proper, 2022 on un nou govern americà opta per deixar als seus ciutadants alliberar els seus instints assassins a canvi de tenir pau la resta de l’any.

Durant aquella nit plena de violència, la família de James Sandin, un expert en seguretat, ha de decidir què fer quan un estrany demana ajuda. Quan acabi dins de casa seva, situada a una urbanització molt segura, donarà pas a un seguit d’esdeveniments que amenacen amb destrossar la seva família.

The Purge: La noche de las bestias Rhys Wakefield

DeMonaco estira una mica massa el principi, els preliminars a la tensió, per mostrar-nos a aquesta família modèlica que vol viure la nit allunyada de la violència, fins que aquesta se li fica a casa. Durant la resta de metratge però sembla que li agafi la pressa. Els personatges apareixen i desapareixen a massa velocitat. N’apareix un i fora, mort -normalment, però no sempre-. Té un educat psicòpata (Rhys Wakefield) que crida l’atenció de seguida. Una presència amenaçadora una mica l’estil dels assassins de “Funny games”. És un molt bon personatge, però el desaprofita, ja que necessita deixar pas a d’altres que són claus en l’últim punt de gir que condueix al clímax final. Masses personatges, amb una circulació per les escenes estranyes i sortides precipitades és el principal problema d’aquest film que no aconsegueix inquietar de manera excessiva ni la reflexió sobre la violència que seria desitjable.

En resum “The Purge: La noche de las bestias” és un film amb una premissa interessant desenvolupat de manera poc original. El que podria haver estat un anàlisi de la violència a l’estil de “Funny games” o “La naranja mecànica” acaba convertida en una tradicional pel·lícula d’ensurts amb un munt de personatges, algun de bo, desaprofitat entre la circulació de gent que hi ha en aquell plató.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X