"La verdad sobre el caso Harry Quebert" de Joël Dicker
10Valoració

Marcus Goldman ha aconseguit l’èxit amb la seva primera novel·la però quan es posa a escriure la segona pateix un cas greu de síndrome de la pàgina en blanc. No pot escriure, no sap què escriure. Pressionat per l’editorial, Goldman busca refugi al poble d’Aurora a casa del seu amic i mestre Harry Quebert. I de sobte el que hauria de ser un retir tranquil es converteix en un daltabaix de descobriments i revelacions.

Som al 2008. En Marcus Goldman, l’estrella més jove de les lletres americanes, no aconsegueix escriure la seva segona novel·la. Però en plena crisi d’inspiració li arriba la notícia: el seu amic i antic professor a la universitat, l’escriptor de culte Harry Quebert, és acusat d’haver assassinat, fa molt de temps, una noia de 15 anys amb qui va mantenir en secret una relació amorosa quan ell en tenia 34.

Malgrat els anònims amenaçadors que rep, en Marcus decideix investigar el cas fins al final. ¿Què va passar aquell estiu del 1975 al poble d’Aurora? ¿Qui va matar la Nola Kellergan? Descobrir-ho pot salvar la vida al seu amic Harry Quebert, i per a ell pot representar l’oportunitat d’escriure el llibre d’èxit que li reclamen. Totes les respostes les trobareu en “La veritat del cas Harry Quebert” (Castellà, publicat per Alfaguara i en català per La Campana).

Com el seu protagonista Marcus Goldman, Joël Dicker és un escriptor suís jove, només 27 anys, que ha revolucionat el món editorial amb la seva primera novel·la. Dicker us farà jugar a endevinar qui és l’assassí. Us donarà un munt de sospitosos, pistes, flashbacks però com a mestre dels recursos literaris us farà ballar el cap sobretot amb els seus endimoniats punts de gir mentre us té enganxats a les pàgines del seu llibre. Quan penseu que ha ho teniu, apareixerà un punt de gir i us ho haureu de tornar replantejar tot. I allà estareu atrapats, mirant d’esbrinar qui coi va matar la Nola Kellerman com un bon dia ho vau fer amb Laura Palmer -sense les anades d’olla de Lynch- a “Twin Peaks”.

La veritat sobre el cas Harry Quebert Joël Dicker

Però “La veritat del cas Harry Quebert” no només és un thiller, no només tracta d’un assassinat. És una història en tres temps, 1975, 1998 i 2008. És la història de la Nola Kellerman, en Harry Quebert i en Marcus Goldman i com un afecta als altres. És una novel·la sobre el procés creatiu d’un escriptor -el llibre té 31 capítols com els 31 consells que dóna en Harry al Marcus mentre el guia per la senda del bon escriptor. Consells com que el primer capítol és essencial per atrapar el lector, que el segon capítol ha de ser com un cop de puny directe a la seva mandíbula per noquejar-lo del tot i que caigui als teus peus o que un escriptor no pot escriure el llibre si no sap com acabarà-. També és una història d’amors -prohibits, no correspostos, inflexibles-, sobre l’amistat, sobre que per guanyar primer s’ha de saber perdre, sobre les misèries que s’amaguen en totes les cases i sobre l’implacable món editorial que hi ha rere tot escriptor d’èxit. Tot això amb unes petites dosis d’humor molt ben distribuïdes per destensar l’ambient -brillants les converses telefòniques entre en Marcus i la seva mare.

“La veritat del cas Harry Quebert” és el llibre d’aquest estiu sense cap mena de dubte. No és un llibre prim però li heu de fer un espai a la vostra maleta si marxeu de vacances. Un cop el comenceu ningú us podrà lliurar d’ell i no parareu fins no descobrir qui va matar la Nola Kellerman.


Editorial: Alfaguara
ISBN: 9788420414065
Pàgines: 666
Preu: 22,00 €

JOËL DICKER va néixer a Ginebra l’any 1985. Amb la seva primera novel•la, Els últims dies dels nostres pares, que La Campana publicarà pròximament, va guanyar, amb tan sols 25 anys, el Premi dels Escriptors Ginebrins. Dos anys després publicava "La veritat sobre el cas Harry Quebert" (2012), un fenomen editorial que s’ha descrit com una mena de barreja entre Larsson, Nabòkov i Philip Roth i que ha rebut elogis unànimes tant de la crítica com del públic. Ha estat guardonada amb el Premi Goncourt dels Instituts, el Gran Premi de Novel•la de l’Acadèmia Francesa i el Premi Lire a la millor novel·la en llengua francesa. S’està traduint a trenta-tres idiomes.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X