Tragèdies Romanes
9Valoració

Aclaparadora. Romeinse Tragedies o Tragèdies Romanes.

Tres dies al Lliure de Montjuïc. Un espectacle de 345 minuts sobre les tragèdies romanes de William Shakespeare “Coriolà” , “Juli Cèsar” i “Antoni i Cleopatra”. La companyia holandesa Toneelgroep Amsterdam dirigida per Ivo van Hove, van crear el 2007 aquest enorme espectacle que barreja el teatre clàssic de Shakespeare amb la generació multimèdia. La política com a línia conductora de les tres obres i una proposta titànica que aproxima el teatre a l’espectador i l’allibera del seu rol habitual.

Ivo van Hove es un dels directors europeus més aclamats dels darrers temps. Des del 2001 dirigeix la principal companyia de teatre holandès, i és una de les figures renovadores del teatre a nivell europeu. Va mostrar per primera vegada el seu treball al nostre país a principis del 2012 (“La voz humana” de Cocteau), i ara s’acosta a Barcelona amb una gran producció.

Una escenografia composada per mòduls en forma de sofàs i pantalles que retransmeten en tot moment imatges del mateix muntatge o d’actualitat televisiva. Càmeres que graven en directe les escenes que s’esdevenen de tal manera que l’espectador pot escollir veure el què passa en directe o a través de la pantalla gegant que presideix la part superior de l’escenari o la multitud de pantalles petites repartides per l’escena. Permís per pujar en tot moment a escena i contemplar-ho tot des de l’altra banda.

Shakespeare contemporanizat. Cinc hores d’interpretació impecable, amb aire nòrdic, això sí, però ben tibada en tot moment. A destacar un interessantíssim Coriolà, i una Cleopatra perfectament desmesurada, acompanyats d’un elenc de grans actors que coordinen l’escena de forma impecable. Els mateixos actors van intercanviant papers en les tres peces i no deixen d’actuar durant les cinc hores d’espectacle, creant una gran sensació de dinamisme.

Tragedies Romanes Teatre Lliure

Un viatge de llibertat com a espectador dins la sala de teatre, on un pot gaudir de canvis de lloc en cada transició, i veure l’obra des de diferents punts de vista. Tot i això la proposta és força a la italiana, i dins de l’escena era difícil veure correctament les escenes a no ser que fos a través de les pantalles.

Un transatlàntic teatral travessant el Grec 2013. Una gran ovació al final de l’espectacle, tot el públic de peu, agraint l’esforç de tot l’equip, per haver-nos fet gaudir d’una monstruositat fantàstica. Aires de modernitat i noves apostes teatrals que el festival Grec ens apropa en temps de crisi. Res, però, fa olorar crisi creativa.


Es pot veure a: Teatre Lliure
Text: William Shakespeare
Intèrprets: Hélène Devos, Roeland Fernhout, Fred Goessens, Janni Goslinga, Marieke Heebink, Hans Kesting, Hugo Koolschijn, Chris Nietvelt, Frieda Pittoors, Alwin Pulinckx, Gijs Scholten van Aschat, Bart Slegers, Eelco Smits, Karina Smulders

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies