Gru 2, Mi Villano Favorito
7Valoració

A la primera part de “Gru, Mi Villano Favorito”, el protagonista era la personificació del dolent que en realitat està cansat de ser-ho i es veu desbordat pels sentiments que li provoquen tres nenes petites. L’antiheroi acaba convertint-se en el més bo de la pel·lícula i els bons sentiments ajuden a construir una cinta divertida però que desaprofita una mica el seu punt de partida. Aquesta segona part ja no té l’excusa d’un Gru dolent, per això els guionistes i directors han apostat per la diversió i el riure. I han encertat.

A “Gru 2”, un vilà ha robat un compost químic que transforma en monstres els éssers més tranquils i el govern demana ajuda a Gru per aturar-lo. Aquest, que ja exerceix de pare i ha trobat una manera alternativa de guanyar-se la vida, haurà de col·laborar amb l’agent Lucy per descobrir qui és el responsable d’aquests atacs. Paral·lelament els minions comencen a desaparèixer…

El guió de “Gru 2, Mi Villano Favorito” és molt simple. No hi ha darrera un relat de redempció, s’han abandonat els valors familiars de la primera part i no hi ha massa interès en oferir una història elaborada. El que interessa als directors Pierre Coffin i Chris Renaud és fer una pel·lícula divertida, apropiada per aquestes dates i que tingui el potencial de fer passar una bona estona a gent de totes les edats. I aquest objectiu està sobradament aconseguit. Els gags són força divertits en general i hi ha alguns que us faran riure molt. I encara que Gru protagonitza moments de comèdia, les veritables estrelles són els minions, que es revelen com els protagonistes de la pel·lícula, s’apropien de cadascuna de les escenes on surten i estan demanant a crits que els dediquin una pel·lícula.

Aquesta sobredosi de minions no arriba a cansar encara que afecta a les trames més serioses de la pel·lícula i fa que quedin en un segon pla. Així l’excusa argumental es queda en això, una excusa que es resol com es pot i que es veu amb simpatia però no perdurarà en la memòria. Tot i així, aquests defectes argumentals queden sobradament compensats per la bona estona que un passa al llarg de tot el metratge i que culmina en una fantàstica escena final, que demostra la gran qualitat còmica dels petits éssers grocs.

Gru 2, Mi Villano Favorito

El desenvolupament dels personatges és menor que a la primera part. Afortunadament la introducció de Lucy no es converteix en un entrebanc i la seva trama amb Gru és de les més sòlides de la història. L’animació és bona i el 3D funciona (com sol passar a les pel·lícules d’animació) i és veritablement immersiu en l’escena que hi ha als crèdits. En castellà el doblatge dels dos protagonistes corre a càrrec de Florentino Fernández i Patricia Conde. El primer ja doblava bé al personatge, la segona fa una feina que està en el límit perquè la seva veu és molt recognoscible, però al final acaba funcionant bastant bé.

“Gru 2, Mi Villano Favorito” és una pel·lícula per tots els públics que compleix a la perfecció el seu propòsit: diverteix i fa riure. És un producte perfecte per aquestes dates, per anar amb tota la família i amics després d’un dia de platja. Us asseguro que voldreu posar un minion a les vostres vides.

Una resposta

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X