Star Trek: En la oscuridad
8Valoració

J.J. Abrams es va atrevir a reiniciar “Star Trek”, una franquícia galàctica amb un munt de seguidors que té com a punt de partida una sèrie televisiva de 1966. La jugada li va sortir perfecte, va deixar contents als seguidors de la nau Enterprise i va aconseguir captar-ne de nous. Ara arriba “Star Trek: En la oscuridad” i li toca demostrar que les segones parts també poden ser bones.

La tripulació de l’Enterprise és obligada a tornar a casa després d’una intervenció no permesa en un planeta que estan explorant i acaben sent castigats per les seves actuacions fora de les normes, Ben aviat però descobreixen que una imparable i terrorífica força des de dins de la federació mira de destruir la flota i a tot el que aquesta representa, deixant al nostre món sumit en un estat de crisi. Amb un compte personal que saldar, el Capità Kirk dirigirà una cacera humana en un món en guerra, per capturar a un home que és en realitat un arma de destrucció massiva. Mentre els nostres herois són llançats a un épic joc d’escacs de vida o mort, l’amor serà provat, l’amistat serà a punt de ser fatal i molts sacrificis podrien ser ser necessaris per salvat per l’única família que té Kirk: la seva tripulació.

Star Trek: En la oscuridad J.J. Abrams

En mans de J.J. Abrams hi ha el futur de la majoria dels frikis interestel·lars, ara que a més de tenir el poder sobre els trekkies, en té també sobre els d’Star Wars. En aquell primer film de la saga d’Star Trek tenia un repte important: demostrar que podia actualitzar la franquícia galàctica trekkie sense ferir als seguidors, ni espatllar la seva essència i ho va aconseguir. En aquesta segona havia de demostrar que tot allò aconseguit amb la primera no era un miratge i, a més, donar un pas més endavant en l’evolució de la safa. En aquest segon film, hi ha més acció però també s’ha posar el llistó emocional més elevat. La nau Enterprise s’ha ficat de ple en un joc a vida o mort contra una força destructiva i invencible i la seva tripulació ha d’actuar en conseqüència. Abrams sap com combinar l’acció -l’inici del film té un ritme absolutament trepidant que deixa clavat al seient a l’espectador- amb un millor aprofundiment dels personatges i, sobretot en les seves relacions interpersonals. Ja no és només aventura, és fer que es posicionin en què estan disposats a arriscar pels altres i que resultin creïbles. Ho combina, a més, amb un estil visual mimat, tractat amb cura, amb uns efectes especials mesurats, adients, que no grinyolen i una bona banda sonora ajustada a cada moment.

La parella Kirk (Chris Pine)-Spock (Zachary Quinto) continua sent el punt fort. Les seves batalles dialèctiques de seny contra rauxa continuen en forma, però ja no només és una parella amb química i un contrapunt divertit. La parella ha evolucionat. Mantenen aquest punt, però han deixat d’aguantar-se perquè toca i es fa evident l’evolució cap a amistat i els sacrificis que estaran disposats a fer. Els seus sacrificis són el reflex del que vol mostrar un film, on pot arribar el sacrifici pels altres enmig de paral·lelismes amb situacions de terrorisme de la nostra societat actual.

Star Trek: En la oscuridad J.J. Abrams

I tot heroi necessita un antagonista. Si em coneixeu una mica sabreu que m’agraden els personatges “dolents”. Trobo que un malvat a l’alçada té moltes més arestes per gaudir que qualsevol heroi sofert. En aquest sentit tenir a Benedict Cumberbatch imposant la seva presència malèvola com Khan quan cal (no us perdeu la veu original, per l’amor de Déu) és un gran, gran punt a favor. Imposa quan cal i ho fa de manera perfecta. Ell és l’encarregat de sembrar l’horror amb les seves justificacions al darrera. Personalment el trobo un pèl desaprofitat cap el final i algun gir de la seva trama un pèl massa obvi, però suposo que en aquesta mena de cinema els herois són els herois i no hi ha volta de fulla. Aquest és el meu únic “però” a més de saber-me greu que la pobre Uhura (Zoe Saldana) quedi un relegada al paper de parella rondineta del insensible -a estones- Spock.

“Star Trek: En la oscuridad” no decep. J.J. Abrams continua tenint el seu toc màgic per atrapar l’espectador com ja ha demostrat més d’un cop. Esperem que el mantingui en el nou repte amb Star Wars. Hi trobareu el que tothom espera en un film d’aquesta mena: acció trepidant, efectes especials, aventura, herois, vilans…

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies