Frankenstein: Agente de Shade
7Valoració

En el seu penúltim gran rellançament editorial, DC Comics va decidir que, a banda del superherois més típics de la casa, havia d’apostar per col·leccions d’altres gèneres, per tal d’atreure públic que no fos habitual. L’intent és lloable però no ha sortit massa bé i moltes d’aquestes sèries van desaparèixer poc temps després de començar.

La sèrie de la que avui parlem és un d’aquells casos d’injustícia extrema: un còmic ben concebut i original, que compta amb bons guions i dibuixos, no va rebre el suport del públic i va ser cancel·lat. Afortunadament ECC Comics ha publicat a Espanya tots aquests números, en el volum que ressenyem i en el segon volum de “Mundo Putrefacto”.

Aquesta sèrie la protagonitza el monstre de Frankenstein, però en aquest cas no estem davant del típic relat que sorgeix del llibre de Mary Shelley sinó que el monstre forma part de S.H.A.D.E., una agencia secreta que es dedica a la defensa de la Terra d’éssers superhumans, sobrenaturals i altres amenaces de tot tipus. La invasió d’un petit poble per part d’una altra dimensió obligarà a Padre, el director de S.H.A.D.E., a reunir una sèrie d’agents inspirats en els monstres del terror gòtic liderats per Frankenstein.

L’artífex de la idea i el guió dels capítols inclosos en aquest volum és Jeff Lemire, guionista provinent de Vertigo i que també s’encarrega d’Animal Man, una de les millors sèries de l’editorial. A “Frankenstein. Agente de S.H.A.D.E.” Lemire s’allunya de qualsevol to transcendent per escriure un còmic d’aventures amb molta acció i molta brutalitat com correspon als protagonistes. Així, les tres o quatre aventures que integren aquest còmic són molt entretingudes, estan ben desenvolupades i plantejades per tot tipus de lector. El fet de trobar-nos davant d’un còmic d’evasió no vol dir que els personatges siguin simples titelles. Tant Frankenstein com la resta de membres de l’agència estan molt ben detallats, el guionista es preocupa de crear-los el suficientment carismàtics per tal que importi el que passa i la seva evolució al llarg de la història és lleugera però suficient per garantir l’interès. Òbviament el gran protagonista és Frankenstein però tant la seva dona com Padre o la doctora Nina Mazurski estan allà per millorar la història i aportar un cert toc coral a aquest còmic.

Frankenstein Agente de Shade ECC Ediciones

El treball del dibuixant Alberto Ponticelli va de més a menys a mesura que avancen les pàgines. El seu estil lleig s’adapta com un guant a la naturalesa de la història però les seves capacitats com a narrador no són òptimes especialment en els primers compassos del volum. Però a mesura que ens endinsem en la lectura és tot un luxe veure com va millorant, narra millor i és impossible imaginar-se aquests personatges dibuixats per una altra persona.

“Frankenstein. Agente de S.H.A.D.E.” és un còmic per tot tipus de públic, especialment per aquells fascinats pels monstres clàssic i que trobin atractiva la possibilitat de veure’ls en situacions completament diferents. Aventures, acció i humor són els punts forts d’un dels còmics més entretinguts que ha donat DC Comics darrerament.


Editorial: ECC ediciones
Pàgines: 232 pàgines
Preu: 19,95 €
Guió: Jeff Lemire
Dibuix: Alberto Ponticelli

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies